Un mural presideix el Parc de les Monges de Bellvís en reconeixement de l'escola de la Sagrada Família

Mural del Parc de les Monges de Bellvís @AjBellvís
El mural apel·la Apel·la tant a aquelles persones que van ser alumnes de l’escola i que ara, anys després, hi continuen anant a seure als bancs per prendre el sol o la fresca, com també a les generacions joves actuals que hi van a jugar

L’Ajuntament de Bellvís ha volgut retre un reconeixement als bellvisencs i bellvisenques que es van formar a l’escola de la Sagrada Família, un edifici que es va enderrocar fa un parell d’anys, i va donar pas a l’actual Parc de les Monges.

Aquest record s’ha fet amb un mural que l’artista d’Ivars d’Urgell Swen Schmitz ha confeccionat en una de les parets del parc. L'obra té com a protagonistes dues nenes que s’ajuden en l’estudi mantenint una actitud alegre i solidària. Amb les seves figures es vol representar la importància de la formació com a via per aconseguir noves oportunitats amb per a millorar les expectatives de vida.

Segons explica l'alcalde de Bellvís, Joan Talarn ambdues protagonistes formen part d'una generació de dones que van haver de guanyar les oportunitats. L'obra també evoca els jocs tradicionals que han viscut generacions de bellvisencs i bellvisenques, i que en podran continuar gaudint en l’actual plaça.

Talarn afegeix que el mural lliga el passat de l’indret amb el present. Pretén vincular el record del qual allí hi va haver amb el seu ús actual. Apel·la tant a aquelles persones que van ser alumnes de l’escola i que ara, anys després, hi continuen anant a seure als bancs per prendre el sol o la fresca, com també a les generacions joves actuals que hi van a jugar. L’espai de les Monges continua sent un espai on els infants són els protagonistes. Un racó del poble on poden omplir el baül dels records i de les vivències que els arrelen a Bellvís.

L’Ajuntament ha volgut fer arribar un agrair a Francesc Serrano la seva col·laboració en la realització d’aquest projecte.