Aitona acull un innovador taller culinari de plats nadalencs amb fruita
El jove cuiner d’Alcarràs Gerard Company va maridar tradició i innovació amb propostes per als dies de festa
Aitona ha començat a escalfar motors per rebre les festes nadalenques, amb un programa ple d’activitats lúdiques i il·lusió per als més petits. En el marc d'aquestes dates, i des del projecte Fruiturisme, impulsat per l'Ajuntament amb el propòsit de promocionar la fruita dolça, s’ha volgut contribuir amb l’organització d’un taller culinari de caràcter original i innovador.
Desenes de veïns i veïnes es van aplegar el passat divendres a la Sala de Plens de l’Ajuntament per tal d’assistir a la lliçó magistral de cuina que va impartir el xef Gerard Companys, que va ensenyar els assistents a elaborar deliciosos plats nadalencs amb la fruita com a denominador comú. Maridant tradició i innovació, el jove cuiner d’Alcarràs va treure’s de la màniga autèntiques delícies per al paladar, com ara el conill amb soja, mel i pera escalivada; les tallarines de tinta de calamar amb salsa de poma; el risotto amb nous i textures de préssec, o la milfulles de poma deshidratada, mel i mató.
En acabar el taller, Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, va donar les gràcies al xef Gerard Companys i a tots els assistents al taller, alhora que va mostrar la seva satisfacció per l’èxit del què va definir com “una aposta per la innovació” i “una actualització de la cuina tradicional nadalenca”.