El primers pressupostos participatius d'Alpicat ja tenen proposta guanyadora

Les pistes de pàdel del Parc del Graó d'Alpicat
El veïnat ha escollit ampliar la teulada de les pistes poliesportives del Parc del Graó i cobrir les pistes de pàdel en un procés participatiu

L’Ajuntament d'Alpicat executarà la proposta per ampliar la teulada de les pistes poliesportives del Parc del Graó i cobrir les pistes de pàdel com a guanyadora dins la votació del primer procés de pressupostos participatius que s’ha dut a terme a Alpicat. La intervenció beneficiarà no només els usuaris de les pistes de pàdel i els practicants d’altres esports, sinó als escolars en el seu esbarjo i tot el poble en les activitats culturals o socials que allí s’hi celebren.

L’actuació, tal com es va anunciar en presentar la proposta, té un cost de 60.000 euros i ha estat escollida en rebre 264 vots (14,61% del total de vots emesos). La segona proposta més votada va ser la d’instal·lar marquesines i bancs a les parades del transport públic i més papereres al poble (216 vots, 11,95%), i la tercera, la reestructuració i adequació de les instal·lacions de l’estany del Parc del Graó (187 vots, 10,35%).

El consistori va rebre un total de 98 propostes, de les quals finalment 15 van ser validades i, per tant, van optar a ser escollides.

La votació va comptar amb 775 participants (10 presencials i 765 online), una xifra que suposa un 14,56% del cens, un percentatge significativament més elevat que el registrat en processos participatius celebrats en altres poblacions de Lleida.

El projecte de pressupostos participatius era una iniciativa que es duia a terme per primera vegada amb l’objectiu d’obrir els pressupostos municipals a la participació de la ciutadania per tal que aquesta pogués proposar i decidir sobre la destinació d’una part dels recursos municipals.

El procés es va fer sota el lema Decidim junts! i es va iniciar el passat 6 de novembre, quan es va obrir el termini per presentar propostes. Les propostes havien de complir un seguit de requisits, com ser legals, de competència directa de l’Ajuntament, fer referència a inversions, ser viables tècnicament i d’interès general. Per contra, no havien de plantejar accions d’exclusió social ni insostenibles, no havien de suposar una contractació extra de personal i el seu cost no havia de superar els 60.000€.