Segueix a bon ritme la intervenció arqueològica al voltant del Castell d'Aitona

Intervenció arqueològica a l’entorn del Castell d’Aitona

Des de l’inici dels treballs s’han recuperat diversos materials i estructures

Des del passat 21 de juny s’està executant una intervenció arqueològica preventiva al voltant del Castell d'Aitona. Aquesta té l’objectiu de cercar la possible existència d’estructures soterrades a la zona abans de poder habilitar-hi una passarel·la i un mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona.

Els treballs avancen a bon ritme i ja han permès la descoberta de diferents materials i estructures a la rampa d’accés del castell i a la zona d’entrada. Així és constata l’informe preliminar dels treballs elaborat per l’arqueòloga Ariadna Vidal, i que s’acabarà d’ampliar un cop finalitzi la intervenció i s’hagi realitzat el pertinent estudi del material recuperat i de totes les estructures identificades.

Les troballes que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell s’inclouran dins el projecte de Fruiturisme

Pel que fa a la rampa d’accés, s’ha pogut excavar la rasa de fonamentació de la muralla, la qual s’ha datat al segle XIV. Per altra banda, també hi ha un empedrat que correspondria a una rampa d’accés prèvia, però que encara no s’ha pogut datar. I seguint aquesta rampa, hi ha una fossa amb una cronologia relativa entre els segles XIV i XVI.

Pel que fa a la zona de la plataforma superior del castell, a l’habitació o àmbit previ d’accés al castell hi ha un seguit d’estructures originals. A més, s’han posat en relleu sitges i trinxeres de la Guerra Civil que ja han estat documentades i registrades.

El mirador és un dels projectes que el consistori durà a terme a través del Pla de Foment Territorial del Turisme de 2019 que vol afavorir la competitivitat de les destinacions turístiques catalanes