La consellera d'Empresa i Coneixement lliura els Premis d'Enoturisme de Catalunya del 2018
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lliurat aquest dijous els Premis d’Enoturisme de Catalunya, en el marc de la celebració de la 4a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i Coneixement al Castell del Remei a la Noguera. La consellera ha estat acompanyada pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el Director General de Turisme, Octavi Bono; i pel director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre d’altres.
Enguany, tenint en compte que el 2018 és l’Any del Turisme Cultural per part del Departament d’Empresa i Coneixement, els Premis d’Enoturisme han valorat de forma particular aquelles iniciatives que incorporin activitats i serveis relacionats amb el sector cultural.
En la categoria de Cellers el premi ha estat per l’empresa Abadal (DO Pla de Bages) per la seva tasca de dinamitzadora del territori, vinculant-se amb la població i empreses locals, a la vegada que pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i l’enoturisme, a més del foment i la conservació de la cultura i el paisatge com a patrimoni vinícola, cultural i social.
El guanyador a l’Allotjament i Restauració ha estat per l’empresa La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà) pel seu compromís dels 20 restaurants que componen aquest col·lectiu amb el territori i la població local i que promocionen, conjuntament, els vins i la gastronomia de qualitat, que es elaborada i marinada amb productes gastronòmics i enològics de proximitat per acabar creant una cuina tradicional del Baix Empordà.
L’últim guardó ha estat per Sapienstravel-Viemocions en la categoria d’Experiències i Innovacions. És una de les empreses pioneres en la comercialització de l’enoturisme a Catalunya, amb activitats singulars i exclusives en diferents territoris que combinen el patrimoni artístic, històric i cultural existent.
Aquests premis són fruit de la iniciativa conjunta de la Taula d’Enoturisme de Catalunya, engegada en el marc del programa de promoció Enoturisme Catalunya amb què, des de fa cinc anys i amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats, la Generalitat dóna suport a la promoció i comercialització de l’oferta turística catalana vinculada al món del vi. L’objectiu principal d’aquest programa és posicionar Catalunya com a destinació enoturística de referència a escala mundial.