Eixarcolant inicia la comercialització de llavors d'espècies silvestres comestibles
Des d’aquest mes de febrer, cultivar espècies silvestres comestibles ja és possible. De la mà d’Eixarcolant Llavors, una de les línies estratègiques del Col·lectiu Eixarcolant, tothom qui ho desitgi podrà accedir amb facilitat a les llavors d'espècies silvestres comestibles, varietats agrícoles tradicionals, i espècies ornamentals tradicionals. Marta Palomas, responsable del projecte afirma que “és molt important que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar si volem que siguin realment una eina de canvi. Només així es podran tornar a consumir i comercialitzar i contribuiran a transformar el model agroalimentari i de desenvolupament socioeconòmic.”
Gràcies al format innovador, es proporciona tota la informació necessària per poder cultivar, recollir i consumir cadascuna de les espècies de forma fàcil i gratificant
El projecte inclou també les varietats agrícoles tradicionals i les espècies emprades tradicionalment amb finalitats ornamentals
Segons el seu president, Marc Talavera, “aconseguir que aquestes llavors arribin arreu és un pas molt important per fer que s’incorporin altre cop als circuits productius i de consum, i contribueixin a canviar el paradigma agroalimentari actual.” Per aconseguir-ho, el Col·lectiu Eixarcolant aposta per l’establiment d’una xarxa de més de 200 punts de venda arreu del territori, complementada amb la distribució online. Talavera afirma que “la millor manera de normalitzar el cultiu i consum d’aquestes espècies i varietats és fer que es trobin a tots els indrets on actualment es comercialitzen llavors. La venda online és més fàcil, però té molt menys impacte perquè s’arriba a un públic que ja està convençut; per aquest motiu la nostra aposta per teixir xarxa arreu del territori".