Inauguren la primera planta de cultiu d’Espirulina fresca a Lleida
El productor d'Almenar, Joan Solé ha estat l'impulsor del projecte Espirulina-Bio, la primera planta lleidatana dedicada al cultiu de l'espirulina fresca, la micro-alga més famosa del món, catalogada com un súper aliment, una activitat que es planteja com a alternativa a la producció d'aliments saludables.
Aquest diumenge, han visitat la planta d'Espirulina-Bio, d'Almenar, una representació de les administracions lleidatanes, i un nombrós públic, que ha pogut conèixer les característiques de la producció de l'alga microscòpica, i les seves qualitats alimentàries.
En 60 dies la granja experimental d'Espirulina fresca ha produït 40 qulos quei s'han venut a un preu de 210 euro sel quilo, la producció estimada per aquest any serà de 200 quilos en tan sols 200 m² de superfície productiva que s'estan comercialitzaran i distribuint a Catalunya amb la marca Espirulina-Bio.
Espirulina-Bio a més a més de produir la micro-alga també té un fort component d'investigació i desenvolupament. Tota la granja està pensada per respondre als dos objectius: produir i fer recerca al voltant de la producció d'aquest aliment
La primera quinzena del mes d'octubre acollirà dos cursos de formació organitzats per l'Associació Xarxa Espirulina que tindran per objectiu formar noves persones que vulguin dedicar-se professionalment al cultiu de la micro-alga, espirulina.
La micro-alga més cultivada al món amb prop de 90.000 tones l'any. Creix a la Terra des de fa 3.500 milions d'anys.
L'ONU la va catalogar l'any 1996 com un dels millors aliments pel futur de la humanitat, actualment contribueix a millorar la salut de les persones i el planeta
L'empresa Espirulina-Bio està vinculada al Cei Almenar que forma part de la Xarxa Cei que dinamitza GLOBALLEIDA.