L'Agència de Salut Pública promou una campanya d'alimentació saludable

Àpats saludables i una correcta tria de fruita, són algunes de les recomanacions de l'ASPCAT

L'estiu és una bona època per implicar els més joves en l'elaboració dels àpats


Quan encara queden força setmanes abans no s’acabi l’estiu i molts catalans encara gaudeixen de les seves vacances, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) incentiva a les famílies a seguir mantenint una bona alimentació, amb àpats saludables i una correcta tria de fruita i de productes estacionals.

Des de l'Agència s'aconsella prioritzar el consum d'aliments frescos, produïts localment i de temporada. Com per exemple, amanides o cremes fredes. També recomana aprofitar la fruita de temporada -melons, síndries, préssecs, nectarines o macedònies-.

Ressalta també la importància de la reducció de sal -ja que es pot substituir per aromes i herbes aromàtiques- i condimentar els plats amb oli d'oliva. També caldria incrementar el consum de llegums.

Les fruites seques crues o torrades són ideals per acompanyar receptes i una font important de nutrients.

Tots aquests elements, han d'anar acompanyat d'aigua, única beguda bàsica i vital. També és important entre hores. Amb les begudes refrescants cal anar amb compte per no consumir massa sucre i calories extres.

D'altra banda també cal vigilar amb els gelats, és preferible triar els làctics semidesnatats o desnatats, que tenen menys greixos.

És una bona època per menjar més a poc a poc, assaborint els aliments i digerint-los millor. És recomanable implicar els més joves en la tria dels menús familiars, la compra de casa i l'elaboració dels àpats.