Persones amb Síndrome de Down elaboren coques de Sant Joan amb productes de proximitat, a Lleida
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida va celebrar aquest dimarts un taller d'elaboració de Coques dolces de Sant Joan adreçat a persones amb Síndrome de Down. La presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marqués, que ha guiat el taller, ha explicat que l'objectiu és que els joves elaborin la seva pròpia coca que després es duran cap a casa, amb productes de proximitat.
Segons Marqués, les vendes de coques es mantindran en les mateixes xifres de l'any passat i que a la demarcació de Lleida se situen en unes 195.000 de dolces i unes 160.000 de recapte.
La coca que més es ven és la dolça però cada vegada més les famílies opten per la coca de recapte per sopar
De les coques dolces, la que més es ven és la de fruita, que representa el 75% de les coques dolces venudes. La resta són de crema tot i que cada vegada agafa més protagonisme la coca farcida de nata, característica a Lleida.
Pel que fa als preus, es mantenen com l'any anterior, d'entre 18 i 28 euros el quilo. Marqués ha criticat que els supermercats fan competència deslleial perquè estan venent una coca com a coca de Sant Joan, quan els ingredients no són els de la coca de Sant Joan i és per això que la venen a entre 10 i 15 euros el quilo.