El TastaLleida 2025 acosta els sabors amb “Gust de Lleida” i denominació d’origen al cor de Barcelona
Unes 120 persones participen en torns de tast en una iniciativa per donar a conèixer la diversitat gastronòmica
TastaLleida 2025 ha acostat aquest dijous els sabors del territori amb denominació d’origen i “Gust de Lleida” al cor de Barcelona. La jornada ha comptat amb la participació d’unes 120 persones en diferents torns de tast amb un menú dissenyat pel xef Sergi de Meià, que ha elaborat una proposta gastronòmica basada en productes de qualitat de Ponent i el Pirineu.
Els assistents han pogut degustar una coca de pera DOP Pera de Lleida amb cansalada, formatge Urgèlia DOP de l’Alt Urgell i la Cerdanya i herbes aromàtiques, així com un maridatge sorprenent de torró IGP Torró d’Agramunt amb vedella bruneta. La proposta dona continuïtat al tast del mes de juny a la plaça Ricard Viñes de Lleida.
El menú s’ha completat amb un gelat d’oli d’oliva verge extra DOP Les Garrigues acompanyat d’arengada i pa amb tomàquet i cireres de Producció Integrada. El tast s’ha maridat amb vins de la DO Costers del Segre, amb opcions de vi blanc, rosat i negre, que han reforçat l’harmonia de sabors i riquesa gastronòmica del conjunt.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que el TastaLleida és molt més que una trobada gastronòmica i l’ha definit com una mostra de força del territori i la capacitat de projectar Lleida amb orgull a tot el país. El conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, ha posat en valor que la iniciativa vol donar a conèixer un “producte de primera qualitat” i ha remarcat la importància de “crear marca, posar en valor la traçabilitat, la sostenibilitat i els beneficis dels nostres productes”.
El TastaLleida s’ha celebrat al mercat de Sant Antoni de Barcelona i ha servit per donar a conèixer la riquesa i diversitat gastronòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran davant el públic barceloní.