11 teatres de la demarcació de Lleida se sumen a la primera edició del "Cap Butaca Buida" amb quasi 3.000 butaques disponibles

145 sales d'arreu del país s'han adherit a aquesta iniciativa pionera que vol omplir el major nombre possible de butaques dels teatres de Catalunya el pròxim dissabte 16 de març
www-sergipanizo-cat_231218_cap-butcada-buida_pre_a_001.jpg-4444x2964
photo_camera 'Cap Butaca Buida' encara la seva primera edició amb el gran repte d'omplir 60.457 butaques - Foto: Sergi Panizo

"Cap Butaca Buida" encara la seva primera edició amb el gran repte d'omplir 60.457 butaques de 145 espais escènicsentre teatres públics, privats i ateneus d'arreu de Catalunya que ofereixen al públic 176 obres en cartellera pel pròxim 16 de març, les quals es poden consultar al web capbutacabuida.cat.

Les comarques de Lleida també se sumen a aquesta iniciativa i ho fan posant a disposició del públic més de 2.900 localitats d'11 espais escènics de la demarcació. D'aquesta manera, el proper 16 de març hi haurà funcions adherides al "Cap Butaca Buida" a l'Alt Urgell, La Noguera, Les Garrigues, el Pallars Jussà, el Segrià, el Solsonès i l'Urgell.

El portaveu de Cap Butaca Buida a les comarques de Lleida, Javier Lázaro, director de la sala La Mercantil de Balaguer i membre d'ADETCA, explica que "Cap Butaca Buida serà la festa del teatre a tot Catalunya. Estic segur que el públic lleidatà omplirà les butaques de tots els teatres adherits. Per les sales i els teatres de Lleida, una iniciativa tan important i especial com Cap Butaca Buida, ens ajuda a explicar el valor de l'existència d'equipaments escènics cada cop més conscienciats i propers al públic a tot el territori català. Les arts escèniques, com a manifestacions de cultura, tenen un valor incalculable. El treball d'aquests teatres i sales incita l'espectador a emocionar-se, a conviure en societat, a compartir en pau i tolerància i, en definitiva, a construir una societat més feliç".

Cap Butaca Buida és un repte de país, abraça tot Catalunya. Des de que va començar fa una setmana el compte enrere per la venda d'entrades per al dia 16 de març, ja hi ha 20.508 butaques plenes al conjunt de Catalunya a tres setmanes de la diada

L'espectacle "Hamlet 01" amb Enric Cambray dirigit per Sergi Belbel a La Mercantil de Balaguer; "Els contes meravellosos" de Teatre Nu, a Alpicat;  "Estereotips" a Artesa de Segre i "La gata que volia canviar la història" a Alcarràs, apta per a tots els públics,  juntament amb el "Heavy per a xics" a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida  o el clàssic de "La Senyoreta Júlia" a Arbeca, són només alguns dels espectacles adherits que esperen omplir les seves platees aquest 16 de març. Podeu trobar informació específica dels espectacles de la demarcació de Lleida al web de Cap Butaca Buida aquí.

hamlet.01.jpg-920x613
La sala Mercantil de Balaguer acollirà el 16 de març l'obra Hamlet.01 de Sergi Belbel

 

Un Sant Jordi del Teatre

"Cap Butaca Buida" és una proposta insòlita que a Catalunya servirà per donar el tret de sortida dels actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre, que enguany es prepara amb la intenció de plantar la primera llavor de la que esdevindrà la "Diada Nacional del Teatre", a l'estil d'altres diades culturals com Sant Jordi.

Isabel Vidal, presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), valora de manera molt positiva la "resposta dels teatres de Catalunya, teatres nacionals, públics i ateneus, que han mostrat les seves ganes de participar" i recorda que el dissabte 16 de març "serà la gran festa del sector i del públic" i anima la ciutadania a formar-ne part.

Compte enrere pel CAP BUTACA BUIDA

El tret de sortida de la campanya de "Cap Butaca Buida" es va donar el 18 de desembre passat amb la presentació de la iniciativa al Teatre Romea. Des d'aquell moment, els teatres i sales del país es van posar en marxa per a formar part, a través de les seves adhesions, d'aquest projecte pioner que té en marxa el compte enrere per a fer història. Per aquest motiu, Eduard Voltas, director general d'estratègia de Time Out a Espanya i França, subratlla que "fins el 16 de març ens toca convidar tota la ciutadania a formar-ne part, volem que aquell dia tothom vagi al teatre, hagi comprat entrades o n'hi hagin regalat. Estem convençuts que valen la pena tots els esforços que calguin per fer un èxit d'aquesta diada nacional i cultural a l'estil de Sant Jordi, que ha estat la nostra inspiració".

La venda d'entrades està disponible a la web de capbutacabuida.cat i al web de cadascun dels teatres adherits. El web de "Cap Butaca Buida" mostra també el comptador del total de butaques disponibles i cada dimecres s'actualitza fins arribar a l'esperat zero, que significa que no hi ha cap butaca buida, amb un compte enrere a mesura que es vagin omplint les butaques dels teatres adherits.

El recompte d'entrades venudes se centralitza en el Centre de Treball de la Fundació Esclerosi Múltiple, que estarà en contacte de forma constant amb els teatres adherits per fer un seguiment del nombre de butaques que es van omplint i així actualitzar el marcador.

Tota la campanya té un gran repte: que l'esdeveniment del 16 de març converteixi tot el territori català en una gran festa del teatre. Un dia on tots els teatres duran a terme una acció conjunta que permetrà visibilitzar l'èxit de la jornada així com diverses activitats de comunicació vinculades a aquest gran esdeveniment cultural. La celebració de la fita aconseguida tindrà la seva cloenda a El Molino de Barcelona amb l'espectacle "Festa Grossa" de Fel Faixedas i Carles Xuriguera, amb una festa posterior que comptarà amb la presència d'autoritats i personalitats del món de la cultura.

Una iniciativa solidària 

"Cap Butaca Buida" és una iniciativa que "vol demostrar al món el potencial cultural de Catalunya i ser, a la vegada, solidària. El sector porta anys reclamant el 2% del pressupost de la Generalitat per a inversions en cultura i és per aquest motiu que Adetca destinarà aquest mateix percentatge mínim de la racaptació total a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l'entitat beneficiària serà Pallassos sense fronteres per "la seva tasca humanitària".

"Cap Butaca Buida" és una campanya que depèn de la mobilització de la gent. Una mobilització que s'ha de fer poble a poble, barri a barri, teatre a teatre.  Cada català i cada catalana que estigui omplint la seva butaca sabrà que està participant d'una fita col·lectiva que traspassarà totes les fronteres.

Comentaris