La Fira de l'Oli i les Garrigues evoluciona definitivament al doble format presencial i virtual
El Patronat Fira de l'Oli de les Borges Blanques va fer una aposta arriscada en la recuperació del format presencial d'enguany. Però l'experiència de les sis dècades - en les que entrarà la pròxima edició-, ha demostrat, d'una banda, que la fira està consolidada i el públic la considera referent del sector oleícola. Per altra banda, els organitzadors han sabut treballar la transició de part dels elements del certamen al format virtual, amb un important desplegament tecnològic.
La primera edil de la capital de les Garrigues, ha fet balanç del certamen, reconeixen que ha disminuït la xifra de visitants, però ha assegurat que la dualitat dels formats presencial i virtual han arribat per quedar-se. Palau ha explicat que ja té la mirada posada en l'edició del 2023, "a veure si la podem celebrar amb l'esplendor al qual estem acostumats i encara més per ser la seixantena".
La cuinera i empresària Teresa Carles posa punt final a la Fira de l’Oli
La cerimònia de cloenda d’aquesta 59a Fira de l’Oli i les Garrigues ha estat presidida per la xef catalana i pionera de la cuina vegetariana de casa nostra Teresa Carles, qui ha definit el certamen com el context ideal per “donar a conèixer aquest producte tan increïble arreu del món, no només pel que aporta gastronòmicament, sinó també pels seus valors nutritius i els seus espectaculars beneficis per a la salut”.
Millor oli del públic
La cerimònia de cloenda ha servit per lliurar el premi al millor oli de la Fira segons votació del públic, guardó pel que ha estat triat l’oli d’oliva de qualitat verge extra Oligami, dels productors Olis Ecogami dels Omellons. Arbequí de Vila-sana s’ha endut el premi al millor estand del pavelló de l’oli, el millor disseny de producte ha estat per al Molí d’Alcanó, de Fruits de Ponent, mentre que el premi al millor estand comercial s’ha atorgat a S’Oratge de Menorca.
Els expositors celebren tornar al format presencial
La trentena d'expositors del sector oleícola s'han mostrat satisfets de tornar al format presencial, després de dos anys sense poder ensenyar els seus productes al Pavelló de l'Oli. I és que malgrat que l'assistència de públic ha estat inferior respecte edicions anteriors a la pandèmia, han dit que tenien "ganes" de retrobar-se amb els clients.
Potser hauria pogut estar més animada de visitants, però hem superat les expectatives que portàvem", ha explicat la tècnica d'oleoturisme de la Cooperativa Arbequina, Magda Garret
La fira és el punt de trobada per degustar el primer oli de la campanya i un aparador per donar a conèixer els seus productes.
En el mateix sentit s'ha expressat la representant d'Oli Castelló, Romina Alsina, que ha qualificat la fira de "festa" per al sector i ha dit que és un "orgull" poder "poder tornar a la normalitat després de la pandèmia". Per la seva banda, el tècnic comercial de la Cooperativa de Juncosa, Pep Arturo, ha dit que el certamen serveix perquè "la gent conegui i vegi el producte tan fantàstic" que té de la comarca. "És la fira del nostre territori i si no venim aquí a promocionar el nostre producte, seria una falta de respecte", ha afegit.
Les autoritats visiten la Fira l'Oli
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va ser l'encarregada d'inaugurar divendres la 59a edició de la Fira de l'Oli, mentre que la cloenda ha anat a càrrec de la cuinera i empresària Teresa Carles, que ha posat en valor els beneficis per la salut de l'oliva d'oliva. Durant els tres dies, la fira també ha rebut la visita dels consellers Lourdes Ciuró, Jaume Giró i Roger Torrent, així com de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que aquest diumenge ha presidit el Dia de la Comarca.