L’Espai Macià rep la cessió indefinida de cartes manuscrites dels germans de l’expresident

Catalogació de la correspondència dels germans de Francesc Macià cedida a l'equipament

El conjunt consta de més de 200 cartes manuscrites entre Maria i Josep Macià, germans de l’expresident Francesc Macià, que daten del 1907 al 1932

L’Espai Macià de les Borges Blanques ha rebut aquests dies la cessió indefinida en dipòsit de més de 200 cartes manuscrites entre Maria i Josep Macià, germans de l’expresident Francesc Macià, que daten del 1907 al 1932.

La correspondència relata la vessant més íntima de la família Macià i s’hi pot constatar la preocupació dels familiars de l’expresident per la seva carrera política que, entre altres, titllen “d’aventura republicana i revolucionària”.

Maria Macià, a més de ser una de les persones més pròximes i amb més relació amb l’expresident, era monja i va formar part de la congregació de les “Hijas de María Inmaculada para el servicio doméstico”, en diferents punts de l’Estat espanyol i de Sud-amèrica. En canvi Josep Macià, era un reconegut comerciant i industrial establert a Vilanova i la Geltrú.

La regidora d’Equipaments Culturals, Maria Fusté, ha exposat que “ara s’està catalogant i inventariant aquest important fons epistolar, a l’espera de ser digitalitzat i posat a disposició dels investigadors i visitants que desitgin consultar-lo”.

Fusté també ha volgut agrair la cessió feta per Bernat Padró i Rovira, fill de Montserrat Rovira i Macià, qui era besnéta de Josep Macià i Llussà; i les gestions per materialitzar-la fetes per l’actual regidor borgenc Josep Farran, donada la seva amistat personal amb Padró.