L’Espai Macià rep la cessió indefinida de cartes manuscrites dels germans de l’expresident

El conjunt consta de més de 200 cartes manuscrites entre Maria i Josep Macià, germans de l’expresident Francesc Macià, que daten del 1907 al 1932

La catalogació de la correspondència dels germans de Francesc Macià cedida a l'equipament borgenc interior
photo_camera Catalogació de la correspondència dels germans de Francesc Macià cedida a l'equipament

L’Espai Macià de les Borges Blanques ha rebut aquests dies la cessió indefinida en dipòsit de més de 200 cartes manuscrites entre Maria i Josep Macià, germans de l’expresident Francesc Macià, que daten del 1907 al 1932.

La correspondència relata la vessant més íntima de la família Macià i s’hi pot constatar la preocupació dels familiars de l’expresident per la seva carrera política que, entre altres, titllen “d’aventura republicana i revolucionària”.

Maria Macià, a més de ser una de les persones més pròximes i amb més relació amb l’expresident, era monja i va formar part de la congregació de les “Hijas de María Inmaculada para el servicio doméstico”, en diferents punts de l’Estat espanyol i de Sud-amèrica. En canvi Josep Macià, era un reconegut comerciant i industrial establert a Vilanova i la Geltrú.

La regidora d’Equipaments Culturals, Maria Fusté, ha exposat que “ara s’està catalogant i inventariant aquest important fons epistolar, a l’espera de ser digitalitzat i posat a disposició dels investigadors i visitants que desitgin consultar-lo”.

Fusté també ha volgut agrair la cessió feta per Bernat Padró i Rovira, fill de Montserrat Rovira i Macià, qui era besnéta de Josep Macià i Llussà; i les gestions per materialitzar-la fetes per l’actual regidor borgenc Josep Farran, donada la seva amistat personal amb Padró.

Comentaris