Presenten a Castelldans les característiques úniques de la cervesa Lo Vilot

Quiònia Pujol i Òscar Mogilnicki, presenten la cervesa Lo Vilot a Castelldans

En el seu palmarès la cervesa Lo Vilot compta amb el Premi a la innovació Tecnològica Agroalimentària 2017, dues medalles de plata al Barcelona Beer Challenge i una acreditació com a millor Cervesa Ale Fosca en el BeerFest Costa del Sol.
 

La Llar del Productor de Castelldans va reunir aquest dissabte a un públic interessat a conèixer les característiques peculiars de la cervesa artesana Lo Vilot, que s'elabora a Almacelles. Un acte que va organitzar l'Oficina Jove de les Garrigues, amb el suport de l'Ajuntament de Castelldans.

Els propietaris de la cerveseria Lo VilotQuiònia Pujol i Òscar Mogilnicki, van destacar que en el procés d'elaboració tan sols s'utilitzen ingredients ecològics que cultiven ells mateixos, i el concepte de Farm Brewery - conrear tots els elements en el lloc d'elaboració- una pràctica que tan sols utilitza a l'Estat, l'obrador d'Almacelles. Aquesta filosofia s'enmarca en el Full Circle Beer Project, el que significa controlant totes les fases del procés de la producció de la cervesa, fins a la seva comercialització.

Lo Vilot i la seva identitat única

En el seu palmarès la cervesa Lo Vilot compta amb el Premi a la innovació Tecnològica Agroalimentària 2017, convocat pel Departament d'Agricultura de la Generalitat, dues medalles de plata al Barcelona Beer Challenge i una acreditació com a millor Cervesa Ale Fosca en el BeerFest Costa del Sol.

Els cervesers compten amb 4.000 plantes de llúpol distribuïdes en dues hectàrees amb 14 varietats diferents i 7 hectàrees d'ordi cerveser. Un procés que necessita cuidar fins al més mínim detall. Per a això, han triat com a centre d'operacions una masia que data de mitjan segle XIX i que ha pertangut a la família des de fa generacions.

La marca elabora deu varietats diferents, entre elles, estils ja gairebé oblidats com el Old Ale o el Scottish Heavy. Torrades, de blat, aromàtiques, amb fruites, negres, rosses, amb una producció que ronda els 40.000 litres de cervesa.