Reñé reclama consumir productes de proximitat per garantir la viabilitat agrària
El president de la Diputació Joan Reñé va visitar aquest dissabte la 50a edició de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques, per participar en la presentació del Programa Gustum. Reñé va fer una crida a tots els actors que intervenen en el procés de producció de l’oli d’oliva per poder arribar a tancar el cercle productiu i fer arribar l’oli directament al consumidor.
Minimitzar l’impacte de l’actual crisi econòmica a través de la compra de productes de proximitat d’alta qualitat i excel·lència. Aquest és l’objectiu que, segons el president de la Diputació, Joan Reñé, cal que es marqui el sector de l’oli en un futur immediat. Reñé ha reclamat “el compromís de la ciutadania” per consumir aquest tipus de productes, ja que “d’aquesta manera l’impacte de la crisi econòmica no seria tan gran”. Reñé ha finalitzat la seva intervenció recordant tot el que és capaç de fer la gent de les Garrigues, “veïns que amb talent i esforç ha aconseguit elaborar un producte exquisit”.
Cal que puguem tancar el cercle i s’arribi del productor al consumidor directament. El fet d’exportar l’oli en cubes i camions –cosa que passa actualment ja que no es comercialitza al detall- fa que tot aquest esforç no es vegi recompensat amb el benefici o la rentabilitat necessària.
Reñé ha fet aquestes declaracions durant una entrevista que s’ha pogut veure en directe per internet arreu del món, a través del web Territoris.cat, diari digital oficial de la 50ena Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues.
A més, la jornada ha inclòs el dinar popular de cassola de tros organitzat pel Patronat Fira de les Garrigues, que malgrat la pluja s’ha pogut celebrar en unes carpes preparades per a l’ocasió i a la sala d’actes de la Casa de la Cultura, per a que els comensals poguessin degustar aquest plat tradicional garriguenc.