Les obres de l’Agrolivinglab, a l'edifici de Capitania de Gardeny finalitzaran en un mes

Imatge comparativa de l'edifici de Capitania i Agrolivinglab ©Agrolivinglab
L'Agrolivinglab serà un espai específic per a l'impuls de la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l'adopció del model d'agricultura 4.0

Edifici de Capitania del Parc Científic ja s'ha convertit en l’Agrolivinglab, un espai específic per impulsar la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica en el sector agroalimentari que arrencarà la seva activitat en el termini d'un mes.

L’Agrolivinglab és un dels projectes principals de l’agenda compartida per a la transformació de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, segons ha explicat diputat, Carles Gibert.

Des del G6 treballem per posar a l’abast de les empreses tecnològiques, agroalimentàries i també forestals, tota aquesta infraestructura amb la finalitat de poder dur a terme aquesta transformació a la vegada que apostem decididament pel sector i pel futur del territori

Visita de les autoritats a les obres del nou edifici Agrolivinglab ©Agrolivinglab

L’alcaldessa en funcions, Jordina Freixanet ha afirmat que aquesta rehabilitació ve amb unes setmanes de retard a causa d'alguns entrebancs derivats de la crisi sanitària, i pels problemes en el subministrament de materials. També hi ha tingut a veure el fet que fos la rehabilitació d’un edifici, i no pas fer una construcció nova, per la complexitat que requereix la recuperació, amb la voluntat de mantenir un edifici històric i patrimonial de la ciutat. 

Agrolivinglab espai específic per a l'impuls de la innovació oberta i col·laborativa

L'Agrolivinglab forma part del projecte col·laboratiu Inno4Agro, impulsat per la Paeria, la UdL, el Parc Científic, Turisme de Lleida i la Diputació de Lleida per crear un ecosistema per a la innovació de l'agroalimentació. Les obres tenen un pressupost d'1,2 milions d’euros i són finançades amb pressupost de l'Ajuntament de Lleida i fons provinents de la Diputació i dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Imatge virtual del nou edifici Agrolivinglab ©Agrolivinglab

L’edifici té 2.227 m² útils, dels quals s’ha intervingut en 1.600 i s’ha actuat en aquests 600 m², on es faran els espais comuns i de gestió de l’Agrolinvinglab. En general, l’actuació ha consistit en el revestiment de l’edifici, per aïllar-lo, i el condicionament de sales comunes i de reunió. L’alcaldessa accidental ha explicat que els espais destinats a empreses, que es deixaran a punt perquè després puguin ajustar-se a les seves necessitats, s’oferiran a empreses tecnològiques del sector a través d’un procés públic de concessió, aplicant un sistema de gestió dels espais similar als de les empreses als edificis H del Parc.

L'Agrolivinglab serà un espai específic per a l'impuls de la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l'adopció del model d'agricultura 4,0. L'edifici acollirà empreses tecnològiques del sector i s’hi faran accions de mentoratge, de formació, per compartir experiències, etc.