Les obres de l’Agrolivinglab, a l'edifici de Capitania de Gardeny finalitzaran en un mes

L'Agrolivinglab serà un espai específic per a l'impuls de la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l'adopció del model d'agricultura 4.0
Imatge comparativa de l'edifici de Capitania i Agrolivinglab ©Agrolivinglab
photo_camera Imatge comparativa de l'edifici de Capitania i Agrolivinglab ©Agrolivinglab

Edifici de Capitania del Parc Científic ja s'ha convertit en l’Agrolivinglab, un espai específic per impulsar la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica en el sector agroalimentari que arrencarà la seva activitat en el termini d'un mes.

L’Agrolivinglab és un dels projectes principals de l’agenda compartida per a la transformació de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, segons ha explicat diputat, Carles Gibert.

Des del G6 treballem per posar a l’abast de les empreses tecnològiques, agroalimentàries i també forestals, tota aquesta infraestructura amb la finalitat de poder dur a terme aquesta transformació a la vegada que apostem decididament pel sector i pel futur del territori

Visita de les autoritats a les obres del nou edifici Agrolivinglab ©Agrolivinglab
Visita de les autoritats a les obres del nou edifici Agrolivinglab ©Agrolivinglab

L’alcaldessa en funcions, Jordina Freixanet ha afirmat que aquesta rehabilitació ve amb unes setmanes de retard a causa d'alguns entrebancs derivats de la crisi sanitària, i pels problemes en el subministrament de materials. També hi ha tingut a veure el fet que fos la rehabilitació d’un edifici, i no pas fer una construcció nova, per la complexitat que requereix la recuperació, amb la voluntat de mantenir un edifici històric i patrimonial de la ciutat. 

Agrolivinglab espai específic per a l'impuls de la innovació oberta i col·laborativa

L'Agrolivinglab forma part del projecte col·laboratiu Inno4Agro, impulsat per la Paeria, la UdL, el Parc Científic, Turisme de Lleida i la Diputació de Lleida per crear un ecosistema per a la innovació de l'agroalimentació. Les obres tenen un pressupost d'1,2 milions d’euros i són finançades amb pressupost de l'Ajuntament de Lleida i fons provinents de la Diputació i dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Imatge virtual del nou edifici Agrolivinglab ©Agrolivinglab
Imatge virtual del nou edifici Agrolivinglab ©Agrolivinglab

L’edifici té 2.227 m² útils, dels quals s’ha intervingut en 1.600 i s’ha actuat en aquests 600 m², on es faran els espais comuns i de gestió de l’Agrolinvinglab. En general, l’actuació ha consistit en el revestiment de l’edifici, per aïllar-lo, i el condicionament de sales comunes i de reunió. L’alcaldessa accidental ha explicat que els espais destinats a empreses, que es deixaran a punt perquè després puguin ajustar-se a les seves necessitats, s’oferiran a empreses tecnològiques del sector a través d’un procés públic de concessió, aplicant un sistema de gestió dels espais similar als de les empreses als edificis H del Parc.

L'Agrolivinglab serà un espai específic per a l'impuls de la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l'adopció del model d'agricultura 4,0. L'edifici acollirà empreses tecnològiques del sector i s’hi faran accions de mentoratge, de formació, per compartir experiències, etc. 

Comentaris