Castell del Remei projecta consolidar-se com a destinació turística en el termini de cinc anys
El celler de la DO Costers del Segre preveu començar a organitzar esdeveniments privats en l'emblemàtic edifici que presideix la finca, que es va començar a restaurar el passat estiu
La finca i els cellers del Castell del Remei han de consolidar-se com a destinació turística de referència, combinant els atractius paisatgístic, arquitectònic i enològic de l'entorn, segons ha explicat aquest dilluns Tomàs Cusiné propietari del complex.
Cusinè ha exposat el que considera un projecte de vida, al conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, qui ha dut a terme una visita privada a les instal·lacions. El conseller ha recorregut l'interior de l'emblemàtic edifici que es troba en el centre de la finca, que es va començar a restaurar el passat estiu després de més de quatre dècades, tancat al públic. Amb aquesta actuació el celler té previst començar a organitzar activitats privades en l'interior del castell, amb l'objectiu de comprovar les virtuts d'un edifici.
Per dur a terme aquesta primera fase del projecte, que tenen previst desplegar en el termini de cinc anys, compten amb la complicitat de l'Ajuntament de Penelles, el seu alcalde Eloi Bergós, que va assistir a la visita, va manifestar que col·laborant en tot el que calgui perquè el Castell del Remei pugui convertir-se en centre turístic de referència.
L'increment de cellers ha obligat als productors a ser cada cop més exigents amb la qualitat, a apostar per la recerca i evolucionar, donat que el mercat internacional demanda un producte molt diferent del local. Cusiné afirma que el mercat exterior consumeix més vi, sobretot en l'àmbit dels joves que han inclòs aquest producte en els seus hàbits ha diferencia del mercat local que continuen preferint la cervesa. Cusiné afegeix que el consumidor local encara associa el vi als àpats i no com una beguda per poder prendre en qualsevol situació social.