07.12.2022 |
Territoris.cat

Castell del Remei projecta consolidar-se com a destinació turística en el termini de cinc anys

El celler de la DO Costers del Segre preveu començar a organitzar esdeveniments privats en l'emblemàtic edifici que presideix la finca, que es va començar a restaurar el passat estiu

Tomàs Cusiné acompanya al conseller Jordi Baiget en la visita al celler
Tomàs Cusiné acompanya al conseller Jordi Baiget en la visita al celler
Castell del Remei projecta consolidar-se com a destinació turística en el termini de cinc anys

La finca i els cellers del Castell del Remei han de consolidar-se com a destinació turística de referència, combinant els atractius paisatgístic, arquitectònic i enològic de l'entorn, segons ha explicat aquest dilluns Tomàs Cusiné propietari del complex.

Cusinè ha exposat el que considera un projecte de vida, al conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, qui ha dut a terme una visita privada a les instal·lacions. El conseller ha recorregut l'interior de l'emblemàtic edifici que es troba en el centre de la finca, que es va començar a restaurar el passat estiu després de més de quatre dècades, tancat al públic. Amb aquesta actuació el celler té previst començar a organitzar activitats privades en l'interior del castell, amb l'objectiu de comprovar les virtuts d'un edifici.

Visita a l'interior del Castell del RemeiTomàs Cusiné ha afegit que l'objectiu central continua essent els vins, per la qual cosa es preveu condicionar les bodegues i incorporant l'espai d'enoturisme per poder rebre més visites. Objectiu que ha d'anar lligat amb les possibilitats de l'entorn amb una important inversió en jardineria que incrementarà la zona de passeig, actuacions sobre els camins i senyalització per facilitat l'accessibilitat.

Per dur a terme aquesta primera fase del projecte, que tenen previst desplegar en el termini de cinc anys, compten amb la complicitat de l'Ajuntament de Penelles, el seu alcalde Eloi Bergós, que va assistir a la visita, va manifestar que col·laborant en tot el que calgui perquè el Castell del Remei pugui convertir-se en centre turístic de referència.

Visita a l'interior del Castell del Remei 1Cusiné va fer referència a l'increment del consum dels vins catalans, que malgrat considerar-lo insuficient, atribueix a la bona feina que han fet els productors del país en els darrers quinze anys. Cusinè considera que Catalunya pot ser una de les zones més diverses del món pel que fa a la climatologia per produir varietats de vins i aquest fet dóna confiança al consumidor en la qualitat del producte. El consumidor cada cop valora més el producte de proximitat per la seva qualitat i la identitat amb el territori.

L'increment de cellers ha obligat als productors a ser cada cop més exigents amb la qualitat, a apostar per la recerca i evolucionar, donat que el mercat internacional demanda un producte molt diferent del local. Cusiné afirma que el mercat exterior consumeix més vi, sobretot en l'àmbit dels joves que han inclòs aquest producte en els seus hàbits ha diferencia del mercat local que continuen preferint la cervesa. Cusiné afegeix que el consumidor local encara associa el vi als àpats i no com una beguda per poder prendre en qualsevol situació social.   

Castell del Remei projecta consolidar-se com a destinació turística en el termini de cinc anys
comentaris