El Celler Castell del Remei recupera una recepta de vermut ancestral
22 de d’octubre de 2020 (01:56 h.)
L'etiqueta de l'ampolla d'aquest Vermut Clàssic és també un homenatge a aquella època de principis del segle XX en la qual Castell del Remei elaborava no solament vins, sinó també licors i vermuts, una tradició que ara es recupera en aquesta ampolla
La bodega fundada l'any 1780 al terme de Penelles, ha rescatat una antiga recepta, que té com a base vins blancs de macabeu, triats per la seva lleugeresa. Per una altra banda es maceren entre un i tres mesos les herbes aromàtiques herba santa, la genciana, l'herba gitanera o el card beneït i espècies com la nou moscada, el safrà o pell de taronja. Aquest procés permet aconseguir el potencial desitjat d'aromes i una tercera fase s'uneix al vi base, aconseguint un vermut d'aproximadament 15% d'alcohol.
Cadascun dels botànics aporta un matís diferent en aquesta recepta que el celler de criança més antic de Catalunya
L'etiqueta de l'ampolla d'aquest Vermut Clàssic és també un homenatge a aquella època de principis del segle XX en la qual Castell del Remei elaborava no solament vins, sinó també licors i vermuts, una tradició que ara es recupera en aquesta ampolla.
De color marró ambre fosc i brillant, el Vermut Clàssic de Castell del Remei és molt aromàtic, amb moltes notes de fruita i espècies i un característic gust dolç i amarg alhora, perfecte per prendre-ho a l'estil clàssic, acompanyat d'una oliva, però també amb gel, aranja o amb soda. Això sí, sempre ben fred.