El Celler Castell del Remei recupera una recepta de vermut ancestral

L'etiqueta de l'ampolla d'aquest Vermut Clàssic és també un homenatge a aquella època de principis del segle XX en la qual Castell del Remei elaborava no solament vins, sinó també licors i vermuts, una tradició que ara es recupera en aquesta ampolla
Vermut Clàssic del Castell del Remei
photo_camera Vermut Clàssic del Castell del Remei

castell del remei, vermut classic, 75cl, foto producteL'empremta històrica de la Colònia agrícola del Castell del Remei, que els seus propietaris estan fent valdre ha recuperat un nou element des del celler de la finca. Es tracta del Vermut Clàssic, un licor aromàtic que juntament amb el Licor de camamilla i destil·lats com el Brandy del Castell del Remei, havien tingut un gran prestigi en els anys vint, en paral·lel al catàleg de vins.

La bodega fundada l'any 1780 al terme de Penelles, ha rescatat una antiga recepta, que té com a base vins blancs de macabeu, triats per la seva lleugeresa. Per una altra banda es maceren entre un i tres mesos les herbes aromàtiques herba santa, la genciana, l'herba gitanera o el card beneït i espècies com la nou moscada, el safrà o pell de taronja. Aquest procés permet aconseguir el potencial desitjat d'aromes i una tercera fase s'uneix al vi base, aconseguint un vermut d'aproximadament 15% d'alcohol.

Cadascun dels botànics aporta un matís diferent en aquesta recepta que el celler de criança més antic de Catalunya

L'etiqueta de l'ampolla d'aquest Vermut Clàssic és també un homenatge a aquella època de principis del segle XX en la qual Castell del Remei elaborava no solament vins, sinó també licors i vermuts, una tradició que ara es recupera en aquesta ampolla.

De color marró ambre fosc i brillant, el Vermut Clàssic de Castell del Remei és molt aromàtic, amb moltes notes de fruita i espècies i un característic gust dolç i amarg alhora, perfecte per prendre-ho a l'estil clàssic, acompanyat d'una oliva, però també amb gel, aranja o amb soda. Això sí, sempre ben fred.

Comentaris