El Celler Costers del Sió comparteix amb el territori el desè aniversari
24 de de setembre de 2016 (13:52 h.)
Malgrat que les tempestes, van protagonitzar la tarda del divendres, més de 600 persones van compartir amb la família Porcioles - Buixó, la festa de commemoració de la primera dècada del celler Costers del Sió
El projecte vitivinícola de Joan Porcioles va tenir aquest divendres el reconeixement de la família i el territori, amb un emotiu acte que es va celebrar en el celler que l'empresari va fundar l'any 1992, amb l'objectiu de fer realitat la seva il·lusió de viure al camp, cultivar la terra i criar la seva pròpia ramaderia.
Una nodrida representació del sector vinícola de Lleida, amics, familiars, així com representació de les administracions, encapçalada per la consellera d'Agricultura Meritxell Serret,
La família del fundador, Joan i Josep Maria Porcioles i la mare, Maria Buixó van agrair a les més de 600 persones que van assistir a l'acte el seu recolzament i van recordar la figura del pare traspassat, sobre el que van dir que s'hauria sentit molt satisfet de veure fins a quin punt ha arribat el seu projecte.
Amb el nom de Finca Siós, el celler ha dut a terme una prova pilot consistent en fermentar 3.500 kg de raïm en els antics trulls de pedra de la finca. Les varietats emprades per l'experiment han estat Garnatxa i Syrah 2014 i, passats sis dies a una temperatura d'entre 25 i 27 graus, el raïm s'ha criat en bótes de roure 10 mesos. Costers del Sió ha dut a terme una producció de 3.500 ampolles, que es comercialitzaran a partir del mes d'octubre.