El Celler Costers del Sió comparteix amb el territori el desè aniversari

Malgrat que les tempestes, van protagonitzar la tarda del divendres, més de 600 persones van compartir amb la família Porcioles - Buixó, la festa de commemoració de la primera dècada del celler Costers del Sió

La tempesta va obligar a celebrar la festa en l'interior del celler
photo_camera La tempesta va obligar a celebrar la festa a l'interior del celler

El projecte vitivinícola de Joan Porcioles va tenir aquest divendres el reconeixement de la família i el territori, amb un emotiu acte que es va celebrar en el celler que l'empresari va fundar l'any 1992, amb l'objectiu de fer realitat la seva il·lusió de viure al camp, cultivar la terra i criar la seva pròpia ramaderia.

Una nodrida representació del sector vinícola de Lleida, amics, familiars, així com representació de les administracions, encapçalada per la consellera d'Agricultura Meritxell Serret, Aniversari Costers del Sió 1van participar en la festa de commemoració del desè aniversari de la Finca Flix i del Celler Costers del Sió. Una commemoració que es va veure relativament deslluïda, a causa de la tempesta que va caure la tarda nit del divendres. Una circumstància que va obligar a traslladar els actes previstos que s'havien de fer a l'aire lliure, a l'interior del celler.

La família del fundador, Joan i Josep Maria Porcioles i la mare, Maria Buixó van agrair a les més de 600 persones que van assistir a l'acte el seu recolzament i van recordar la figura del pare traspassat, sobre el que van dir que s'hauria sentit molt satisfet de veure fins a quin punt ha arribat el seu projecte.

Aniversari Costers del SióEn el decurs de la festa es van donar a conèixer els vins que s'elaboren a la finca, que es van maridar amb una extraordinària selecció de productes gastronòmics del territori. El public també va poder conèixer el vi que el celler ha elaborat amb motiu d'aquest aniversari, un caldo que s'ha elaborat en trulls de pedra del segle XI que es van trobar en la finca.

Amb el nom de Finca Siós, el celler ha dut a terme una prova pilot consistent en fermentar 3.500 kg de raïm en els antics trulls de pedra de la finca. Les varietats emprades per l'experiment han estat Garnatxa i Syrah 2014 i, passats sis dies a una temperatura d'entre 25 i 27 graus, el raïm s'ha criat en bótes de roure 10 mesos. Costers del Sió ha dut a terme una producció de 3.500 ampolles, que es comercialitzaran a partir del mes d'octubre.

Comentaris