El Celler Lagravera presenta el primer monovarietal de garnatxa sense sulfits afegits de la DO Costers del Segre
El Celler Lagravera l'Alfarràs ha volgut donar un pas més en el que seria un vi ecològic. Després de més de cinc anys de treball biodinàmic a les vinyes transformant el terreny porós de l'antiga gravera, via compost biodinàmic i cobertes vegetals complexes i sumat a un treball d'infusions, tisanes i purins d'ortigues com alternativa als tractaments fitosanitaris químics, el celler de la DO Costers del Segre ha aconseguit amb els equilibris naturals de la planta uns vins molt viusi que es mantenen sense cap precaució específica en plenes condicions a l'ampolla entre quinze dies i un mes després d'obrir-la, segons ha explicat Ivà Gallego, enòleg de Lagravera.
Es tracta d'una garnatxa natural de la verema del 2016 amb llevats de fermentació espontània i criança sobre les seves mares durant vuit mesos
Lagravera ha donat a conèixer el seu primer escumós, elaborat amb la varietat autòctona Trobat blanc
La Pell, que és com s'anomena, respon a tot un treball de recerca i recuperació, dut a terme juntament amb l'INCAVI, en una parcel·la ubicada a Castelló de Farfanya
El director general de Lagravera, Sergi Garcia, ha posat en valor que aquest és el tipus de vins que busca elaborar el celler lleidatà perquè són apreciats arreu del món dins la vintena de països on exporta Lagravera. Els dos vins comptem amb els certificats biodinàmics Demeter Internacional, a més dels ecològics del CCPAE.