06.10.2022 |
Territoris.cat

El Celler Lagravera presenta el primer monovarietal de garnatxa sense sulfits afegits de la DO Costers del Segre

L'enòleg de Lagravera  Ivà Gallego, i el director Sergi Garcia
L'enòleg de Lagravera Ivà Gallego, i el director Sergi Garcia
El Celler Lagravera presenta el primer monovarietal de garnatxa sense sulfits afegits de la DO Costers del Segre

El Celler Lagravera l'Alfarràs ha volgut donar un pas més en el que seria un vi ecològic. Després de més de cinc anys de treball biodinàmic a les vinyes transformant el terreny porós de l'antiga gravera, via compost biodinàmic i cobertes vegetals complexes i sumat a un treball d'infusions, tisanes i purins d'ortigues com alternativa als tractaments fitosanitaris químics, el celler de la DO Costers del Segre ha aconseguit amb els equilibris naturals de la planta uns vins molt viusi que es mantenen sense cap precaució específica en plenes condicions a l'ampolla entre quinze dies i un mes després d'obrir-la, segons ha explicat Ivà Gallego, enòleg de Lagravera. 

Es tracta d'una garnatxa natural de la verema del 2016 amb llevats de fermentació espontània i criança sobre les seves mares durant vuit mesos

Lagravera vi ple de natura i sense sulfits afegitsD'aquesta manera, ha nascut el primer vi natural del celler d'Alfarràs, Lagravera Vi Natural, un vi ple de natura i sense sulfits afegits, segons ha ressaltat Gallego. Es tracta d'una garnatxa natural de la verema del 2016 amb llevats de fermentació espontània i criança sobre les seves mares durant vuit mesos. És un vi fresc, de taní sedós, de subtil estructura i amplitud gran en boca que destaca per la seva senzillesa i fruita, segons l'enòleg del celler lleidatà. Un vi natural, estable amb només 2 mg/l de sulfurós lliure i 5 mg/l de total, sense res afegit, ha explicat. En concret, se n'han elaborat 7.059 ampolles i el seu preu de venda al públic recomanat és d'11,55 euros l'ampolla.

Lagravera ha donat a conèixer el seu primer escumós, elaborat amb la varietat autòctona Trobat blanc

L'enòleg de Lagravera  Ivà Gallego, i el director Sergi Garcia 1D'altra banda i també seguint amb aquesta aposta biodinàmica, el celler Lagravera ha donat a conèixer el seu primer escumós, elaborat amb la varietat autòctona Trobat blanc. La Pell, que és com s'anomena, respon a tot un treball de recerca i recuperació, dut a terme juntament amb l'INCAVI, en una parcel·la ubicada a Castelló de Farfanya de vinyes plantades el 1889, que compta amb fins a 24 varietats autòctones diferents, una de les quals la Trobat blanc.

La Pell, que és com s'anomena, respon a tot un treball de recerca i recuperació, dut a terme juntament amb l'INCAVI, en una parcel·la ubicada a Castelló de Farfanya

El director general de Lagravera, Sergi Garcia, ha posat en valor que aquest és el tipus de vins que busca elaborar el celler lleidatà perquè són apreciats arreu del món dins la vintena de països on exporta Lagravera. Els dos vins comptem amb els certificats biodinàmics Demeter Internacional, a més dels ecològics del CCPAE. 

El Celler Lagravera presenta el primer monovarietal de garnatxa sense sulfits afegits de la DO Costers del Segre
comentaris