La Fundació Sorigué exposa catorze obres amb trajectòria de l'artista colombià Oscar Muñoz

Imatge on es veu l'artista colombià Oscar Muñoz passejant per la seva exposició al museu de la Fundació Sorigué / Foto: Albert Lijarcio

El museu de la Fundació Sorigué de Lleida acull des d'aquest dimecres l'exposició 'Oscar Munoz: des/materializaciones', que presenta les obres més representatives de l'artista establert a Cali. A través de catorze peces, creades amb diverses tècniques i suports, es pretén que el visitant reflexioni sobre el caràcter efímer que té la imatge en el temps i en la memòria. Per plasmar-ho, el creador parteix del dibuix, la precisió en el traç i els formats bidimensionals fins a arribar a una experimentació molt dinàmica amb diferents recursos, com per exemple la videoinstal·lació.

Explorar tot el que passa abans i després del de fer una fotografia és una de les maneres en què l'artista Oscar Muñoz convida a reflexionar sobre el valor que té una imatge fixa. A través de la seva exposició 'des/materializaciones', que es pot veure a la capital del Segrià des d'aquest dimecres i fins al 17 de juny del 2018, el creador fa anar elements vitals com ara la llum, l'aigua i el foc com a metàfora.

L'objectiu de 'des/materializaciones' és reflexionar sobre el valor efímer que té la imatge en el temps i en la memòria

L'artista i també comissari de la mostra exposa per primer cop a Catalunya, motiu pel qual la directora de la Fundació Sorigué, Ana Vallés, ha destacat l'"afinitat" que hi ha entre les creacions de Muñoz i "el caràcter de la col·lecció Sorigué" que, des del passat mes de febrer, incorpora l'obra 'El col·leccionista' de l'artista colombià i que per primer cop es pot veure sencera, a la planta -1 de l'equipament.

La directora també ha anunciat que, per primera vegada al museu, els visitants de l'exposició -amb entrada gratuïta- que ho vulguin podran fer una donació econòmica i que aquesta es destinarà íntegrament al projecte 'Lugar a dudas' del mateix Muñoz, que té com a objectiu fomentar el coneixement de l'art contemporani, facilitar el seu desenvolupament i provocar una interacció amb la comunitat.