09.12.2022 |
Territoris.cat

La Fundació Sorigué exposa catorze obres amb trajectòria de l'artista colombià Oscar Muñoz

foto sorigue acn 1 interior
Imatge on es veu l'artista colombià Oscar Muñoz passejant per la seva exposició al museu de la Fundació Sorigué / Foto: Albert Lijarcio
La Fundació Sorigué exposa catorze obres amb trajectòria de l'artista colombià Oscar Muñoz

El museu de la Fundació Sorigué de Lleida acull des d'aquest dimecres l'exposició 'Oscar Munoz: des/materializaciones', que presenta les obres més representatives de l'artista establert a Cali. A través de catorze peces, creades amb diverses tècniques i suports, es pretén que el visitant reflexioni sobre el caràcter efímer que té la imatge en el temps i en la memòria. Per plasmar-ho, el creador parteix del dibuix, la precisió en el traç i els formats bidimensionals fins a arribar a una experimentació molt dinàmica amb diferents recursos, com per exemple la videoinstal·lació.foto sorigue acn 3 texte

Explorar tot el que passa abans i després del de fer una fotografia és una de les maneres en què l'artista Oscar Muñoz convida a reflexionar sobre el valor que té una imatge fixa. A través de la seva exposició 'des/materializaciones', que es pot veure a la capital del Segrià des d'aquest dimecres i fins al 17 de juny del 2018, el creador fa anar elements vitals com ara la llum, l'aigua i el foc com a metàfora.

L'objectiu de 'des/materializaciones' és reflexionar sobre el valor efímer que té la imatge en el temps i en la memòria

L'artista i també comissari de la mostra exposa per primer cop a Catalunya, motiu pel qual la directora de la Fundació Sorigué, Ana Vallés, ha destacat l'"afinitat" que hi ha entre les creacions de Muñoz i "el caràcter de la col·lecció Sorigué" que, des del passat mes de febrer, incorpora l'obra 'El col·leccionista' de l'artista colombià i que per primer cop es pot veure sencera, a la planta -1 de l'equipament.

La directora també ha anunciat que, per primera vegada al museu, els visitants de l'exposició -amb entrada gratuïta- que ho vulguin podran fer una donació econòmica i que aquesta es destinarà íntegrament al projecte 'Lugar a dudas' del mateix Muñoz, que té com a objectiu fomentar el coneixement de l'art contemporani, facilitar el seu desenvolupament i provocar una interacció amb la comunitat.

La Fundació Sorigué exposa catorze obres amb trajectòria de l'artista colombià Oscar Muñoz
comentaris