Les primeres Jornades De la Terra al Plat reuniran 30 restaurants i productors
Un col·lectiu de restauradors i productors lleidatans impulsen les primeres Jornades de la Terra al Plat, iniciativa que es desplegarà entre Alcoletge i la capital del Segrià de l'1 al 27 de novembre, i en la que participaran una vintena de restauradors i una desena de productors del territori lleidatà.
De la Terra al Plat té com a objectiu promoure una iniciativa gastronòmica atractiva per als clients de Lleida i per als visitants de la ciutat i valorar els productes de proximitat del territori. Un projecte que neix amb el triple objectiu de promocionar i consolidar el prestigi de la gastronomia lleidatana de la mà d'una vintena de joves cuiners; promocionar els productes de proximitat (carn de conill, carn de vedella, formatges, mel, melmelades, oli d'oliva, safrà, verdura i fruita).
Oferir una proposta singular en una època de l'any escassa en ofertes gastronòmiques d'aquest tipus
Ferran Alemany, propietari de Torrons i Mel Alemany, ha defensat en nom de tots els productors l'aliança entre aquests i els restaurants, la qual és molt positiva per a uns i altres.
Alemany ha asseverat que a la demarcació de Lleida potser no som conscients del potencial que tenim, però està clar que hi ha grans productors, creatius i de qualitat
Amb l'objectiu de donar a conèixer les jornades, s'ha editat una revista promocional amb informació sobre els establiments participants, el plat amb l'ingredient escollit elaborat per cada restaurant i dades sobre els productors implicats.
Els establiments inscrits a les Jornades són:
Bar Bodega Blasi,
Caravista,
Chef Moulé,
Click Menú,
El Celler de Lleida 3.0,
Ferreruela,
La Carbonera,
La Casa del Vermut,
La Cova D Vidre,
La Gilda,
La Huerta,
L'Hortet,
Lamagda Taverna,
Nou Casa José,
Pastisseria Celeste,
Pinot Gastrothèque,
Rona Behí,
Sheyton,
Urgell
Xalet Suís
Els productors participants són:
Cafès Batalla,
Cal Sargaire,
Conill Com Cal,
Formatges Camps,
Fruita Blanch,
Hort de Ca la Cistellera,
La Lleteria Les Obagues Talma,
Mon Ermitage,
Safrà Garí
Torrons i Mel Alemany