Les primeres Jornades De la Terra al Plat reuniran 30 restaurants i productors

Ferran Alemany i Gonzalo Ferreruela
photo_camera Ferran Alemany i Gonzalo Ferreruela, participants en les Jornades

Un col·lectiu de restauradors i productors lleidatans impulsen les primeres Jornades de la Terra al Plat, iniciativa que es desplegarà entre Alcoletge i la capital del Segrià de l'1 al 27 de novembre, i en la que participaran una vintena de restauradors i una desena de productors del territori lleidatà.

De la Terra al Plat té com a objectiu promoure una iniciativa gastronòmica atractiva per als clients de Lleida i per als visitants de la ciutat i valorar els productes de proximitat del territori. Un projecte que neix amb el triple objectiu de promocionar i consolidar el prestigi de la gastronomia lleidatana de la mà d'una vintena de joves cuiners; promocionar els productes de proximitat (carn de conill, carn de vedella, formatges, mel, melmelades, oli d'oliva, safrà, verdura i fruita).

Oferir una proposta singular en una època de l'any escassa en ofertes gastronòmiques d'aquest tipus

Presentació de les Jornades De la Terra al PlaLa voluntat dels restauradors participants és treballar sobre plats tradicionals combinats amb tocs creatius de cuina d'autor, barrejant productes de la terra amb ingredients exòtics. Gonzalo Ferreruela, del Restaurant Ferreruela, en representació dels establiments participants ha explicat que la iniciativa vol fomentar el consum de productes de la terra, que són els que ens permeten fer les nostres creacions, i que és una bona manera de fer país.

Ferran Alemany, propietari de Torrons i Mel Alemany, ha defensat en nom de tots els productors l'aliança entre aquests i els restaurants, la qual és molt positiva per a uns i altres.

Alemany ha asseverat que a la demarcació de Lleida potser no som conscients del potencial que tenim, però està clar que hi ha grans productors, creatius i de qualitat

Amb l'objectiu de donar a conèixer les jornades, s'ha editat una revista promocional amb informació sobre els establiments participants, el plat amb l'ingredient escollit elaborat per cada restaurant i dades sobre els productors implicats.

Els establiments inscrits a les Jornades són: 

Bar Bodega Blasi, 

Caravista, 

Chef Moulé, 

Click Menú,

El Celler de Lleida 3.0, 

Ferreruela,

La Carbonera,

La Casa del Vermut,

La Cova D Vidre,

La Gilda,

La Huerta,

L'Hortet, 

Lamagda Taverna, 

Nou Casa José,

Pastisseria Celeste, 

Pinot Gastrothèque, 

Rona Behí, 

Sheyton,

Urgell

 Xalet Suís

Els productors participants són:

Cafès Batalla,

Cal Sargaire,

Conill Com Cal,

Formatges Camps,

Fruita Blanch,

Hort de Ca la Cistellera,

La Lleteria Les Obagues Talma,

Mon Ermitage,

Safrà Garí 

Torrons i Mel Alemany

Comentaris