Gonzalo Ferreruela i Joel Castanyé arrenquen les jornades en suport de l'hostaleria
Els restaurants Ferreruela de Lleida i Resquitx de Golmés van penjar el cartell de complet les vesprades de divendres i dissabte, respectivament, en l'arrencada de les jornades Menús de Xef, early bird dinners. La consultoria gastronòmica Como Pomona ha utilitzat l'expressió anglesa, que es traduiria com Sopar d'hora, per impulsar una iniciativa en suport a l'hostaleria i alguns grans productors lleidatans. Mig centenar de persones, el 30% de l'aforament dels menjadors, van gaudir dels dos primers menús, dels vuit programats, maridats amb els vins DO Costers del Segre i DO Cava.
Les propostes gastronòmiques fins al 19 de desembre
* El dijous 10 de desembre, el xef Jordi Vidal de L'Espurna, cuinarà Caneló de gamba, pop i beixamel de romesco; Bacallà a la brasa amb la seva brandada, prunes i pinyons garapinyats; Timbal d'espatlla de xai amb trinxat de col, patata i suquet de rostit; i Poma al caramel, vainilla i cacau.
* El divendres 11 de desembre Els Sopars de xef, es traslladen als fogons del restaurant Aimia que presenta quatre plats de la mà del seu xef Jordi Pallàs: Coca de ceps i foie, amb allioli de codony i xolís del Pallars; Corbina amb patata a la llimona i pesto de menta, alfàbrega i festucs; Steak tàrtar amb textures de poma Livinda i Oda als cítrics.
* El dissabte 12 de desembre, la xef Irina Penella, del restaurant Atípic d'Agramunt, se suma a la iniciativa amb Niguiri de foie, anguila fumada i poma Livinda; Salmó marinat amb vichyssoise de poma Livinda; Lletons de vedella amb ceps i ratafia; i Torró d'Agramunt amb xocolata a la pedra.
* Dijous 17 de desembre, el restaurant Saroa, convida els early foodies a degustar Terrina de pollastre a la catalana amb brou d'escudella i escarola; Llom de corball a la brasa, amb guisat de fideus i allioli de julivert; Galta de vedella de cal Massot a la brasa, amb trinxat de la Cerdanya i poma agredolça; i Mel i mató del Cadí amb toffee i galeta de cafè. Tot elaborat pel xef del restaurant, Salvador Trabalón.
* El divendres, dia 18 de desembre, serà el torn d'en Jesús Gimena, xef del restaurant L'Atrevit de Fondarella que proposa Snack i aperitiu L'Atrevit, Caneló de pollastre amb beixamel de camagrocs, Peix de llotja a la catalana, Garrí amb textures de poma Livinda i Carrot cake a l'estil de L'Atrevit.
* El dissabte, dia 19 de desembre l'oferta de menús gastronòmics clourà al restaurant Sheyton, amb el xef David Molina, que prepararà un menú amb Aperitiu Sheyton; Amanida perdiu i bolets escabetxats amb magrana; Bacallà amb samfaina i poma; Cua de bou, foie, moniato i vainilla; i Xocolata, avellanes i caramel, a les postres.
Per ampliar la informació sobre les jornades 'Sopars de xef', podeu clicar en aquest enllaç