Gonzalo Ferreruela i Joel Castanyé arrenquen les jornades en suport de l'hostaleria

Sopar d'hora, avançant el nostre temps d'oci i, al mateix temps, donar un cop de mà a l'hostaleria lleidatana, i alguns grans productors locals. Tot això fent de l'expressió anglesa: early bird dinners, que fa referència als sopars 'anticipats', el lema de la campanya, que impulsa la consultoria Como Pomona 
Els cuiners que participen en la iniciativa Sopar d'hora @ComoPomona
photo_camera Els cuiners que participen en la iniciativa Sopar d'hora @ComoPomona

Els restaurants Ferreruela de Lleida i Resquitx de Golmés van penjar el cartell de complet les vesprades de divendres i dissabte, respectivament, en l'arrencada de les jornades Menús de Xef, early bird dinners. La consultoria gastronòmica Como Pomona ha utilitzat l'expressió anglesa, que es traduiria com Sopar d'hora, per impulsar una iniciativa en suport a l'hostaleria i alguns grans productors lleidatans. Mig centenar de persones, el 30% de l'aforament dels menjadors, van gaudir dels dos primers menús, dels vuit programats, maridats amb els vins DO Costers del Segre i DO Cava.

Primer Sopar de Xef al Restaurant Ferreruela @ComoPomonaLa campanya early bird dinners vol avançar l'horari dels sopars, a partir de les 19.30 hores, adaptant-se a les mesures sanitàries i preventives que ha ocasionat la COVID-19. Així i tot, sense renunciar a fer gastronomia en majúscules i afavorir l'experiència gastronòmica amb les jornades Sopars de Xef. La consultoria Como Pomona ha comptat amb el suport de la línia gastronòmica de Turisme de Lleida, i la col·laboració de RaimatLivinda (Grup Nufri).

 

Sopars de Xef al restaurant Resquitx de Golmés, Joel Castanyé

Les propostes gastronòmiques fins al 19 de desembre

* El dijous 10 de desembre, el xef Jordi Vidal de L'Espurna, cuinarà Caneló de gamba, pop i beixamel de romesco; Bacallà a la brasa amb la seva brandada, prunes i pinyons garapinyats; Timbal d'espatlla de xai amb trinxat de col, patata i suquet de rostit; i Poma al caramel, vainilla i cacau.

* El divendres 11 de desembre Els Sopars de xef, es traslladen als fogons del restaurant Aimia que presenta quatre plats de la mà del seu xef Jordi Pallàs: Coca de ceps i foie, amb allioli de codony i xolís del Pallars; Corbina amb patata a la llimona i pesto de menta, alfàbrega i festucs; Steak tàrtar amb textures de poma Livinda i Oda als cítrics.

* El dissabte 12 de desembre, la xef Irina Penella, del restaurant Atípic d'Agramunt, se suma a la iniciativa amb Niguiri de foie, anguila fumada i poma Livinda; Salmó marinat amb vichyssoise de poma Livinda; Lletons de vedella amb ceps i ratafia; i Torró d'Agramunt amb xocolata a la pedra.

* Dijous 17 de desembreel restaurant Saroa, convida els early foodies a degustar Terrina de pollastre a la catalana amb brou d'escudella i escarola; Llom de corball a la brasa, amb guisat de fideus i allioli de julivert; Galta de vedella de cal Massot a la brasa, amb trinxat de la Cerdanya i poma agredolça; i Mel i mató del Cadí amb toffee i galeta de cafè. Tot elaborat pel xef del restaurant, Salvador Trabalón.

* El divendres, dia 18 de desembre, serà el torn d'en Jesús Gimena, xef del restaurant L'Atrevit de Fondarella que proposa Snack i aperitiu L'Atrevit, Caneló de pollastre amb beixamel de camagrocs, Peix de llotja a la catalana, Garrí amb textures de poma Livinda i Carrot cake a l'estil de L'Atrevit.

* El dissabte, dia 19 de desembre l'oferta de menús gastronòmics clourà al restaurant Sheyton, amb el xef David Molina, que prepararà un menú amb Aperitiu Sheyton; Amanida perdiu i bolets escabetxats amb magrana; Bacallà amb samfaina i poma; Cua de bou, foie, moniato i vainilla; i Xocolata, avellanes i caramel, a les postres.

Per ampliar la informació sobre les jornades 'Sopars de xef', podeu clicar en aquest enllaç 

Rafa Gimena, Como Pomona

Comentaris