El xef Jesús Gimena condueix les primeres jornades gastronòmiques de la tòfona al restaurant l'Espurna
El xef lleidatà Jesús Gimena va arrencar el passat mes de desembre un projecte gastronòmic al capdavant dels fogons del restaurant l'Espurna de Lleida. Gimena s'ha envoltat d'un equip jove, creatiu, apassionats de la seva professió, i amb ganes de demostrar que la cuina de temporada i l'excepcionalitat dels productes locals poden ser una bona combinació per eixamplar la proposta lleidatana de gastronomia de qualitat amb segell personal.
El menú de la tòfona estarà present a la carta del restaurant l'Espurna els caps de setmana de gener i febrer, de dijous al vespre a diumenge al migdia
Gimena té clara la seva idea de ser prescriptor dels productes locals, per aquest motiu ha seleccionat les tòfones la finca de la família Farré Vidal de Bovera a les Garrigues, una de les primeres explotacions d'aquest cultiu a Catalunya
La trajectòria d'un jove apassionat de la cuina i la gastronomia
Jesús Gimena, ha cursat estudis en l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i va aprofitar els seus anys d’estudiant per fer pràctiques d’estiu i cap de setmana amb establiments com L’Aula Gastronòmica de Lluís Bonillo. Va continuar al Cràpula de Lleida, Cal Xirricló de Balaguer, Jardí d’Alguaire; o Casa Pedro de Saragossa, entre altres llocs. Com a professional ha estat durant tres anys entre les cuines de Can Jubany a Calldetenes amb Nando Jubany i el restaurant Dos Palillos de Barcelona amb Albert Raurich. Tots dos establiments reconeguts per la Guia Michelin amb una estrella.
El desembre del 2020 es va posar al capdavant dels fogons del restaurant l'Atrevit de Fondarella, fins a arrencar aquest nou projecte a terra lleidatana.