El xef Jesús Gimena condueix les primeres jornades gastronòmiques de la tòfona al restaurant l'Espurna

Gimena té clara la seva idea de ser prescriptor dels productes locals, per aquest motiu ha seleccionat les tòfones la finca de la família Farré Vidal de Bovera a les Garrigues, una de les primeres explotacions d'aquest cultiu a Catalunya
El xef de l'Espurna Jesús Gimena ©L'Espurna
photo_camera El xef de l'Espurna Jesús Gimena ©L'Espurna

El xef lleidatà Jesús Gimena va arrencar el passat mes de desembre un projecte gastronòmic al capdavant dels fogons del restaurant l'Espurna de Lleida. Gimena s'ha envoltat d'un equip jove, creatiu, apassionats de la seva professió, i amb ganes de demostrar que la cuina de temporada i l'excepcionalitat dels productes locals poden ser una bona combinació per eixamplar la proposta lleidatana de gastronomia de qualitat amb segell personal.

El xef de l'Espurna Jesús Gimena ©L'EspurnaAmb aquest ideari Gimena proposa a la carta de l'Espurna el Menú de la tòfona, que inclou un aperitiu, tres entrants, dos plats i les postres, tots aromatitzats amb aquest fong tan preuat. Segons Gimena, "l'alt valor gastronòmic d'aquest producte exclusiu dona lloc a plats propis, i també es comporta com un ingredient versàtil a l'hora de condimentar altres plats ja existents". Jesús Gimena també destaca "la temporalitat d'aquest condiment que aquests dies es troba en el seu put màxim de maduració. I és tan exclusiu que també demana estar acompanyat per altres productes de primera qualitat".

El menú de la tòfona estarà present a la carta del restaurant l'Espurna els caps de setmana de gener i febrer, de dijous al vespre a diumenge al migdia

Jesús Gimena, Orelleta amb tòfona i formatgeEl menú el presenta una Orelleta amb tòfona i formatge, i continua amb Llesca de pa de brioix a la brasa amb foie micuit i tòfona, Vieira amb vichyssoise de calçots, tòfona i pernil d’ànec casolà, Caneló de pollastre de corral amb tòfona i beixamel trufada, per obrir boca. Jesús Gimena, Caneló de pollastre de corral amb tòfona i beixamel trufadaPer continuar amb dues opcions Peix de llotja amb tòfona i cigrons 'pedrosillanos' a la marinera, i dues coccions de perdiu amb cremós de carabassa, bolets de temporada i tòfona. El detall dolç del menú el protagonitza, una fam d’ou trufat amb nata muntada a la tòfona i pets de monja. El menú de la tòfona té un preu de seixanta-cinc euros.

Gimena té clara la seva idea de ser prescriptor dels productes locals, per aquest motiu ha seleccionat les tòfones la finca de la família Farré Vidal de Bovera a les Garrigues, una de les primeres explotacions d'aquest cultiu a Catalunya     

La trajectòria d'un jove apassionat de la cuina i la gastronomia

Jesús Gimena, ha cursat estudis en l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i va aprofitar els seus anys d’estudiant per fer pràctiques d’estiu i cap de setmana amb establiments com L’Aula Gastronòmica de Lluís Bonillo. Va continuar al Cràpula de Lleida, Cal Xirricló de Balaguer, Jardí d’Alguaire; o Casa Pedro de Saragossa, entre altres llocs. Com a professional ha estat durant tres anys entre les cuines de Can Jubany a Calldetenes amb Nando Jubany i el restaurant Dos Palillos de Barcelona amb Albert Raurich. Tots dos establiments reconeguts per la Guia Michelin amb una estrella.

El desembre del 2020 es va posar al capdavant dels fogons del restaurant l'Atrevit de Fondarella, fins a arrencar aquest nou projecte a terra lleidatana.

Comentaris