Agramunt celebra la 30a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra del 12 al 14 d'octubre
Agramunt ha aconseguit situar el torró en els cercles gastronòmics de qualitat, una circumstància que ha permès desestacionar un producte que sempre s'havia relacionat amb les festes Nadalenques, aquest ha estat un dels principals objectius de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, segons ha explicat aquest divendres l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé.
El certament agramuntí commemora del 12 al 14 d'octubre la seva trentena edició, en el marc de la qual també es commemorarà els deu anys de l'Aula del Gust, un projecte que ha aportat el besant de professionalitat investigació i desenvolupament del sector, a la fira, segons ha explicat el director de les ponències Pep Palau. Al llarg de la dècada de l'Aula s'han presentat més de 80 ponències impartides per 50 professionals de la cuina, pastisseria i rebosteria.
La Fira, també treballa en la seva projecció, buscant complicitats amb altres certàmens com Fira Orígens d'Olot i la Fira de Formatges del Pirineu de la Seu D'Urgell, o la Fira de l'Oli de les Garrigues, amb la col·laboració del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L'objectiu del projecte és aconseguir una cistella de productes de qualitat amb DO, que es pugui presentar en qualsevol part del món, segons ha assegurat Bernat Solé.
La Fira comptarà amb 80 expositors, 125 parades multisectorials, i 11 food trucks, que ocuparan una superfície de 22.800 metres quadrats, en recintes coberts i carrers del municipi de l'Urgell.