Cal Trepat: el pont entre el passat industrial i el futur tecnològic

La Fàbrica J. Trepat de Tàrrega

Nou espai d’aprenentatge i coneixement a Cal Trepat de Tàrrega sobre les innovacions tecnològiques que transformen la societat

La Fàbrica J. Trepat de Tàrrega va ser un pol de transformació i innovació gràcies a la producció maquinàra agrícola. Avui, aquest espai museïtzat, equipament de l'àrea de Cultura de Tàrrega, no només dona testimoni del passat industrial del territori, sinó que estén un pont entre aquest i el futur tecnològic. Ho fa amb els Tallers Trepat, que han celebrat la seva primera edició durant el mes de juny i juliol amb molt d'èxit, per tal de divulgar les innovacions tecnològiques i posar-les a l'abast del públic. Actuant com a espai d'aprenentatge i coneixement al voltant de la tecnologia i l'enginy que transformen la societat i el món del treball, Cal Trepat ha impartit en aquests tallers dues activitats diferents en les quals hi ha hagut una elevada participació.

D’una banda, el passat 1 de juny es desenvolupà una jornada educativa dedicada al món de la robòtica, amb tallers formatius i exhibicions. Posteriorment, des del 26 de juny, s’ha ofert un cicle anomenat Usos i aplicacions de les impressores 3D a càrrec de Celestí Capell, professor de tecnologia i divulgador científic, i Jordi Giribet, expert en l’ús de software de disseny de peces 3D.

Els dos ponents han exposat els seus amplis coneixements en l’ús de les impressores 3D i les possibilitats que aporten en els camps del treball i la creació

Els continguts han constituït una aproximació a la fabricació d’objectes físics tridimensionals a partir de models creats per ordinador. A la darrera sessió celebrada aquesta setmana passada, hi han assistit la regidora Ivonne Pont Valera; el director de Cultura, Oriol Martí; i el director dels Museus de Tàrrega, Jaume Espinagosa;  que han tancat oficialment els Tallers Trepat 2019 i han anunciat la continuïtat de la iniciativa.