Cal Trepat: el pont entre el passat industrial i el futur tecnològic

Nou espai d’aprenentatge i coneixement a Cal Trepat de Tàrrega sobre les innovacions tecnològiques que transformen la societat

Trepat interior
photo_camera La Fàbrica J. Trepat de Tàrrega

La Fàbrica J. Trepat de Tàrrega va ser un pol de transformació i innovació gràcies a la producció maquinàra agrícola. Avui, aquest espai museïtzat, equipament de l'àrea de Cultura de Tàrrega, no només dona testimoni del passat industrial del territori, sinó que estén un pont entre aquest i el futur tecnològic. Ho fa amb els Tallers Trepat, que han celebrat la seva primera edició durant el mes de juny i juliol amb molt d'èxit, per tal de divulgar les innovacions tecnològiques i posar-les a l'abast del públic. Actuant com a espai d'aprenentatge i coneixement al voltant de la tecnologia i l'enginy que transformen la societat i el món del treball, Cal Trepat ha impartit en aquests tallers dues activitats diferents en les quals hi ha hagut una elevada participació.

Cloenda dels Tallers Trepat de Tàrrega amb els participants del cicle sobre impressores 3D

D’una banda, el passat 1 de juny es desenvolupà una jornada educativa dedicada al món de la robòtica, amb tallers formatius i exhibicions. Posteriorment, des del 26 de juny, s’ha ofert un cicle anomenat Usos i aplicacions de les impressores 3D a càrrec de Celestí Capell, professor de tecnologia i divulgador científic, i Jordi Giribet, expert en l’ús de software de disseny de peces 3D.

Els dos ponents han exposat els seus amplis coneixements en l’ús de les impressores 3D i les possibilitats que aporten en els camps del treball i la creació

Els continguts han constituït una aproximació a la fabricació d’objectes físics tridimensionals a partir de models creats per ordinador. A la darrera sessió celebrada aquesta setmana passada, hi han assistit la regidora Ivonne Pont Valera; el director de Cultura, Oriol Martí; i el director dels Museus de Tàrrega, Jaume Espinagosa;  que han tancat oficialment els Tallers Trepat 2019 i han anunciat la continuïtat de la iniciativa.

Comentaris