Obert el termini de candidatures a la tercera edició dels Premis Sonor del pòdcast en català

'La Mira' i Catalunya Ràdio celebren la consolidació d'un certamen que guardona el talent i la creativitat del país
L’editor de 'La Mira', Joan Camp, i el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda - Foto: Cedida per 'La Mira'
photo_camera L’editor de 'La Mira', Joan Camp, i el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda - Foto: Cedida per 'La Mira'

Els organitzadors dels Premis Sonor del pòdcast en català han obert aquest dijous el termini de presentació de candidatures. Les propostes es poden presentar fins al 15 de març. L'editor de 'La Mira', Joan Camp, i el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, han presentat aquest dijous al migdia l'acord per impulsar la tercera edició dels guardons, que distingeixen exclusivament produccions de pòdcast en català. Les bases ja es poden consultar al web dels Premis Sonor. L'acord forma part d'un conveni de col·laboració entre 'La Mira' i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que aposta per premiar el talent i la creativitat del país i per fer visibles producte ens català que competeixen en un mercat global.

Aquest any es premiaran els millors pòdcasts difosos durant el 2023. En aquest sentit, podran optar a la tercera edició dels Premis Sonor els treballs produïts o coproduïts i emesos en català en el període de l'1 de gener al 31 de desembre del 2023.

Els guardons premien sis categories, millor pòdcast de ficció, millor pòdcast de narrativa no-ficció, millor pòdcast d'entreteniment, millor pòdcast de conversa, millor pòdcast 'branded content' i millor pòdcast d'innovació.

També hi haurà quatre premis a proposta del jurat, millor realització i disseny sonor, millor guió, millor producció i millor podcaster, i un premi de votació popular, el premi del públic, per al qual s'activaran votacions del 18 al 31 de març.

En la presentació, l'editor de 'La Mira' ha remarcat que la tercera edició demostra que és "un premi molt consolidat i que té recorregut", un fet que, a més, comporta que "la qualitat dels pòdcasts que es presenten cada vegada sigui més alta"

El director de Catalunya Ràdio, de la seva banda, també ha destacat la consolidació dels premis "en un moment difícil per a la llengua", així com la importància de la vinculació de la ràdio pública al certamen: "Els Premis Sonor són una aposta més de Catalunya Ràdio, de 3Cat, per fomentar el patrimoni sonor en català i reconèixer la feina que es fa arreu dels Països Catalans en aquest àmbit, on cada vegada hi ha més qualitat".

Els premiats es donaran a conèixer durant la gala de lliurament dels guardons que tindrà lloc a la primavera.

Comentaris