El Consell de Ministres suspendrà dimarts obligatorietat de dur mascareta a l'exterior

L’ús de la mascareta a l’exterior ja no és obligatori a Dinamarca, França, el Regne Unit, Països Baixos, Bèlgica i a Itàlia no ho serà a partir de l’11 de febrer
Imatge de persones amb mascareta al carrer Major de Lleida ©Territoriscat
photo_camera Imatge de persones amb mascareta al carrer Major de Lleida ©Territoriscat

Les mascaretes ja no seran obligatòries a partir del pròxim dijous, el Govern espanyol té previst aprovar dimarts la suspensió de la norma que obligava a portar-les en espais oberts, que estava vigent des de finals de desembre. D'aquesta manera van caient les diferents restriccions per la Covid-19 que encara hi havia vigents. A Catalunya, una de les últimes mesures era el tancament de l'oci nocturn, que podrà reobrir les portes a partir de l'11 de febrer.

Aquesta relaxació coincideix amb la baixada de casos que s'està registrant i el final de la sisena onada d'òmicron, segons va explicar aquest divendres la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Imatge de persones amb mascareta al carrer Major de Lleida ©TerritoriscatUn cop es va conèixer la decisió el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la va qualificar de “lògica”. “Tots sabem que aquesta és una pandèmia d’espais interiors, on es propaguen els aerosols,” va afegir, mentre va negar que la decisió de l’Executiu central hagi estat unilateral, “perquè molts territoris ja ho van demanar en l’última reunió de Sanitat”. Respecte a les mascaretes en interiors, Argimon va dir que, com a mínim, seran necessàries fins passat l’hivern. El responsable de Salut va puntualitzar que “això no vol dir que a la primavera ja no ho sigui”.

Les mascaretes són obligatòries en espais oberts, tret que s’estigui practicant esport individual o en espais naturals, des del passat mes de desembre, quan el Govern central ho va acordar amb les autonomies per frenar l’avenç de la sisena onada.

L’ús de la mascareta a l’exterior ja no és obligatori a Dinamarca, França, el Regne Unit, Països Baixos, Bèlgica i a Itàlia no ho serà a partir de l’11 de febrer.

Comentaris