1714: El Cas dels Catalans, un joc de taula per tornar a escriure la història

La Guerra de Successió Espanyola no va ser una guerra qualsevol: va ser una Guerra Mundial. Hi van participar més de deu països i es va lluitar per tot Europa i també a parts del continent americà.

Imatge del tauler del joc 1714: El cas dels Catalans.
photo_camera Imatge del tauler del joc 1714: El cas dels Catalans.

El passat mes de setembre va sortir a la venda el joc 1714: El cas dels Catalans, un projecte d'Ivan Prat, basat en les monarquies europees, editat per Devir Iberia, especialitzada en jocs de taula, que n'ha fet una edició en anglès per distribuir a tot el món.

Prat explica que ha volgut ser fidel a la història i que el joc aporta una perspectiva diferent del setge de Barcelona perquè l'essència del joc no és el conflicte militar a la plana de Barcelona sinó que el taulell recull les negociacions diplomàtiques de les monarquies europees fins al Tractat d'Utrecht el 1713 i que suposa l'abandonament de Catalunya a mans dels Borbons per part dels aliats europeus.

Es tracta d’un joc d’estratègia i negociació ambientat a la Guerra de Successió espanyola de principi del segle XVIII (1701-1714). Els jugadors representen els països que van formar la Gran Aliança. Cada jugador controla una de les potències aliades: la Gran Bretanya, les Províncies Unides dels Països Baixos, Àustria, Savoia i Portugal.

La Guerra de Successió Espanyola no va ser una guerra qualsevol: va ser una Guerra Mundial. Hi van participar més de deu països i es va lluitar per tot Europa i també a parts del continent americà. Els resultats de la guerra van modificar els mapes i es van mobilitzar més de mig milió de soldats.

Comentaris