26.09.2022 |

Aposta forta per les projeccions del terror més divers i del documental al Brigadoon del festival de Sitges

Brigadoon reuneix una suggestiva col·lecció de llargmetratges de ficció, curtmetratges i documentals en un cartell que presenta premières mundials, revisa trajectòries rellevants en el cinema de gènere,  ofereix una acurada selecció de documentals i presenta el seu primer llibre oficial.

portada2-brigadoon
Brigadoon Festival de Sitges
Aposta forta per les projeccions del terror més divers i del documental al Brigadoon del festival de Sitges

L’actriu Rosanna Yanni rebrà el Premi Nosferatu i la secció projectarà alguns dels títols de la seva carrera.

El realitzador mexicà Taboada, les muses del cinema de terror Rosanna Yanni i Me Me Lai, el mític realitzador Ibáñez Serrador i la seva factoria, la figura de l’enyorat Juan Piquer Simón i l’estrena mundial del documental sobre Soledad Miranda són algunes de les propostes essencials de la programació d’un Brigadoon plural en les formes, però autèntic, un cop més, en el seu contingut de produccions de gènere radical i de culte.

Entre els llargmetratges de ficció programats destaquen títols com Guinea pig: Bouquet of guts & gore, dirigida per Stephen Biro, una nova reconstrucció del sanguinari episodi Flower of Flesh & Blood , de Hideshi Hino, de la mítica saga Guinea Pig; Female Werewolf , una aproximació a l’univers de Jesús Franco, dirigida per l’editor de la revista Fangoria, Chris Alexander; Darkside Witches, de Gerard Diefenthal, protagonitzada per la mítica actriu Barbara Bouchet, i Le scaphandier (Death Dive), una cinta que ben bé podria ser un perfecte remake del film de John Carpenter La niebla, dirigida per Alain Vézina. A més, la mítica actriu Me Me Lai, presentarà Eaten Alive! The Rise and Fall of the Italian Cannibal Film, dirigit per Calum Waddell.

Aquests films se sumen als ja anunciats de Villa Nabila, de Syafiq Yusof; The Entity, d’Eduardo Schuldt; O diablo mora aquí, de Rodrigo Gasparini i Dante Vescio, i Me and my Mates vs. the Zombies Apocalypse, deDeclan Shrubb.

Un any més, Brigadoon ofereix una acurada selecció de documentals a la seva programació. En aquesta edició, serà l’escenari per a la première mundial de Soledad Miranda: una flor en el desierto, de Pepe Flores & Paco Millán, documental centrat en la desapareguda actriu sevillana, i The Simon’s Jigsaw: un viaje al universo de Juan Piquer Simón, de Luís Esquinas, que té com a protagonista el també desaparegut realitzador i productor valencià Juan Piquer Simón.  

Brigadoon 2015 projectarà també els capítols El cumpleaños, El doble, El regreso, El último reloj i El caso del señor Valdemar  de la mítica sèrie de televisió Historias para no dormir, inèdits fins al moment en DVD. La factoria Ibáñez Serrador es troba en la fase de preproducció d’una nova temporada de la popular sèrie de terror creada pel llegendari Narciso Chicho Ibáñez Serrador. En aquesta nova etapa, Prointel Producciones, dirigida ara pel seu fill, Alejandro Ibáñez, sota la supervisió i savis consells del seu pare i mestre, proposa noves històries i versions actualitzades d’alguns dels capítols més terrorífics de la sèrie. L’equip creatiu estarà format per directors consagrats i nous talents del cinema de gènere espanyol. A banda d’altres projectes d’entreteniment, la productora està desenvolupant també una pel·lícula documental sobre la vida de Narciso Ibáñez Serrador.

El Premi Nosferatu serà enguany per a l’actriu argentina Rosanna Yanni, molt prolífica en el panorama cinematogràfic espanyol durant la dècada dels seixanta i setanta i protagonista de films dirigits per Amando de Ossorio o Jesús Franco. Brigadoon projectarà algunes de les pel·lícules de la seva carrera, com El gran amor del conde Drácula(1972), de Javier Aguirre o Bésame monstruo (1968), de Jesús Franco. D’aquesta manera, Brigadoon dóna continüitat a la seva voluntat de reivindicar les grans figures del cinema fantàstic i de terror fet a l’Estat espanyol en dècades passades i, paral·lelament, reforça la importància de la dona en el cinema de terror, una línia que s'estén a altres seccions del Festival.

Brigadoon estrena una col·lecció de llibres amb el seu propi segell. I ho fa amb Taboada, un estudi i homenatge a la figura del director mexicà Carlos Enrique Taboada, a càrrec de diversos autors. L’edició és a càrrec de l’editorial catalana Tyrannosaurus Books. A més, Brigadoon projectarà Jirón, opera prima de Christian Cueva, que gira al voltant de la figura del realitzador mexicà. El documental anirà acompanyat d’una retrospectiva de Taboada amb els films Veneno para las hadas (1984) i Más negro que la noche (1975), entre altres.

Aposta forta per les projeccions del terror més divers i del documental al Brigadoon del festival de Sitges
comentaris