Arriba el 8è Som Cinema en una situació política convulsa

Malgrat la situació tan delicada que està patint Catalunya, la mostra Som Cinema és avui en dia l’únic certamen dedicat única i exclusivament a la promoció del cinema emergent català i també una trobada imprescindible de creadors del nostre país.

somcimemacartellhoritzontal
photo_camera Fragment del cartell de la 8ena edició del Som Cinema

La mostra Som Cinema Festival de l’audiovisual català celebrarà la seva 8a edició del 18 al 22 d’octubre de 2017.

Durant els dies de la mostra els espectadors podran gaudir dels millors curtmetratges i llargmetratges produïts a casa nostra en el darrer any, conversar amb els seus creadors i conèixer d’aprop el cinema més recent.

Les activitats de la mostra es realitzaran al Teatre Municipal de l’Escorxador, al Cafè del Teatre, al Magical Media, al Rectorat de la UdL i a l’Aula Magna de l’IEI.

Segons la directora de la mostra Anna M. Bofarull,

Des del Som Cinema agrada particularment portar a la ciutat el "cinema de proximitat " que no ha arribat encara a les nostres sales.

Cinema jove, pel·lícules arriscades, temàtiques compromeses. Mirar vers la pantalla, observar rics universos i sentir diferents accents. Escoltar els seus creadors, endinsar-nos en el fascinant procés creatiu i descobrir els secrets de cada rodatge. Tot plegat,
l’experiència del festival ens fa més rics com a espectadors i més conscients com a públic. Tenim cinema de proximitat i creadors de proximitat, pel·lícules vives, i el seu equip desembocarà els propers dies a la ciutat. Ara ens cal només afirmar que també existeix un
ampli públic de proximitat.

Ahir pel matí es varen començar les projeccions amb Lesa Humanitat al Saló d'actes del Rectorat de la UdL amb una bona participació de públic els quals majoritàriament eren estudiants. Per la tarda i nit es projectaren dues sessions de curtmetratges al Cafè del Teatre de l'Escorxador.

La inauguració oficial de la mostra és avui dijous a les 20.30h al Teatre Municipal de l'Escorxador on es farà el lliurament del I Premi Som Cinema de Comunicació. Seguidament es projectaran Vida Privada, darrere la càmera" (Making Off) i Matar a Diós (dir. Pintó & Caye). L'entrada és gratuïta.

Durant aquests quatre dies, es podran veure un total de 45 títols dels quals 22 aniran a concurs a la secció oficial. Aquesta secció comptarà amb una dotzena de llargmetratges i documentals i 10 curts, que han estat seleccionats entre més de 160 produccions (un centenar de curts, una quarantena de documentals i una vintena de llargmetratges) que s’han presentat a la convocatòria d’aquesta competició.

El jurat de les diferents seccions està format per professionals en múltiples disciplines que van des de directores i directors de cinema, actrius i actors, docent universitaris i tècnics de l'audiovisual.

La mostra finalitzarà el diumenge 22 amb el lliurament de premis que seran:
 - Millor llargmetratge
 - III Premi Arts Audiovisuals IEI 2017
 - Millor documental llarg i documental curt
 - Premi Grup Segre
 - Millor curtmetratge
 - Premi Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya

Seguit de la projecció del curtmetratge guanyador del Som Cinema 2017 i la projecció inèdita del nou curtmetrage del director mollerussenc Robert Garcia Sisteró amb el seu nou treball de crítica social Cita con el éxito rodat majoritàriament a Eivissa i Port de la Selva. El mateix director farà una intervenció per explicar al públic com va anar el rodatge i sobretot quin és el missatge que es pretén donar amb el curtmetratge.

Podeu consultar el programa complet aquí.

 

 

 

 

comentaris