Arriba una nova edició de l’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona

Del 20 al 25 de novembre Barcelona es convertirà en la capital europea del cinema independent. Durant 6 intensos dies, el festival projectarà un total de 130 films apostant, un any més, per la innovació, la independència creativa, el risc, la crítica i la reflexió.

30 films es presenten a competició en la Secció Oficial del festival: 11 llargmetratges (de ficció i no ficció) que mostren la riquesa creativa del cinema
contemporani internacional i 19 curtmetratges (que inclouen treballs de ficció, no ficció, animació i experimental). Jeanne Balibar

El festival farà una retrospectiva del director portuguès Pedro Costa i una altra de Jeanne Balibar, musa del cinema francès, que, a més a més, presentarà a Barcelona el seu primer film com a directora, Par exemple, Electre.   

El cinema llatinoamericà estarà present a la secció Contra el Silencio todas las voces. Un recorregut visual des de diferents llocs de Llatinoamericà. Totes elles, històries que trenquen el silenci, càmera en mà, des del cinema  independent. Panorama continua donant suport als creadors nacionals i aquest any ens permet apropar­nos als films de Pela del Álamo, Teresa Arredondo i Homer Etminani, treballs que pel seu compromís i singularitat tenen un difícil accés als circuïts d’exhibició i a les programacions de les televisions.

Per tercer any consecutiu i degut a l’èxit en edicions anteriors, l’Alternativa programa “Petits Experiments”, dues sessions de curtmetratges per al públic
infantil que aquest any es complementa amb un taller per aprendre a realitzar el seu propi curtmetratge.

La Secció Escoles de cinema continua la seva tasca pedagògica o ofereix projeccions i seminaris gratuïts dirigits a joves creadors, estudiants de cinema i professionals del medi, en col·laboració amb varis centres educatius.  Com sempre, Pantalla Hall dóna cabuda a les propostes més arriscades i innovadores del panorama audiovisual actual presentant un total de 63 films, una programació gratuïta i ininterrompuda al Hall del CCCB.

La jornada IFN dirigida a professionals es dedica aquest any a reflexionar sobre les noves circumstàncies del cinema independent. Aquest any el festival seguirà amb la seva col·laboració amb el portal Filmin.es; un total de 8 films del festival estaran disponibles online durant 15 dies, després de la seva projecció a l’Alternativa.  

Jeanne Balibar estarà a Barcelona del 20 al 26 de novembre i també comptarem durant el festival amb la presència d’Homer Etminani, Valerie Massadian, Jorge
Caballero, Philip Scheffner, Pedro Felipe Marques, Sarah J. Christman, Thibault Le Texier, Sergio Oksman, Vika Kirchenbauer, Karolina Glusiec i Pedro Neves, entre d’altres cineastes.

La inauguració del festival tindrà lloc el dimarts 20 de novembre. A les 19:30 es projectarà Ne change Rien de Pedro Costa protagonitzada per Jeanne Balibar, film que presentaran ells mateixos a l’Auditori del CCCB; i a les 21:30 tindrà lloc una festa de presentació amb projeccions  al Hall del CCCB.  

La clausura tindrà lloc el diumenge 25 de novembre a les 21:00 al Hall del CCCB amb l’entrega de premis i la projecció dels curtmetratges guanyadors.

comentaris