Artistes consolidats i bandes emergents de Ponent al cicle Música Sota les Estrelles

Pep Sala, Cris Juanico, Xavier Monge, Bru i Inuits, conformen el programa que va de juliol fins al novembre

Presentació del cicle de concerts al Montsec. Foto: ACN
photo_camera Presentació del cicle de concerts al Montsec. Foto: ACN

Artistes consolidats com Pep Sala, Cris Juanico i Xavier Monge Trio & Carme Canela conformen el programa del 14è cicle de Música Sota les Estrelles del Parc Astronòmic del Montsec de Àger (La Noguera),  que també inclou propostes de bandes emergents de Ponent com Bru i Inuits.

El director de Parc, Salvador Ribas, ha destacat la combinació de noms coneguts pel gran públic i d'altres que "aviat també ho seran". Es tracta d'un format de concert "especial" que permet a l'espectador gaudir d'una sessió d'astronomia al planetari mentre escolta la música en viu d'una banda.

Fins a 800 espectadors 

El cicle comença el 27 de juliol i continuarà amb concerts al setembre, octubre i novembre. Les entrades ja estan a la venda i en total es preveu una assistència de 800 espectadors.

Col·laboració amb l'IEI

La presentació del cicle s'ha fet a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), que col·labora amb la iniciativa que ja està plenament consolidada i que compta amb un públic fidel que acostuma a exhaurir totes les entrades que es posen a la venda. Salvador Ribas ha destacat que el programa d'enguany és "extraordinàriament potent" i que compta amb noms d'artistes ja consolidats del panorama català i d'altres emergents. En aquest sentit, ha posat en valor la col·laboració amb les Cases de la Música, que s'ocupa de fer l'aportació de bandes de Ponent.

El format de concerts del cicle permet a l'espectador gaudir d'una sessió d'astronomia al mateix temps que pot escoltar la música en directe d'una banda. Pels artistes, també representa una "oportunitat d'actuar en un format molt diferent" i per això, a mesura que el cicle ha anat agafant ressò, són moltes les formacions que demanen poder formar part del programa.

Programació destacada

  • El 27 de juliol es donarà el tret de sortida al cicle amb l'actuació de Pep Sala en solitari que farà un repàs de les cançons més emblemàtiques de la seva dilatada trajectòria musical, fusionant temes de Sau, Pep Sala & La Banda del Bar i el seu repertori particular.
  • Dissabte 7 de setembre serà el torn de Xavier Monge Trio & Carme Canela amb un repertori basat en el poemari de Josep Vallverdú. Es tracta d'un projecte que surt de l'Any Vallverdú 2023 i compta amb la veu de Carme Canela. L'espectacle porta per nom "Un dring en el silenci".
  • Dissabte 12 d'octubre passarà pel Parc la cançó mediterrània de Cris Juanico, un recull de 10 temes de tall folk i de gest popular fetes a partir d'11 poemes de Pere Xerxa, el pseudònim amb què acostumava a escriure i publicar el mestre Joan F. López Casanovas (1952-2022).
  • El 2 de novembre serà el torn de l'indi-pop intimista de Bru, el projecte musical i alter ego de la compositora i cantant Berta Saura. Desplegarà el seu estil singular que alguns defineixen com a íntim, emocional i embolcallador i que destaca per les seves lletres que interpel·len i reflecteixen les inquietuds i anhels de tota una generació.

Comentaris