L'Albada celebra un quart de segle i presideix la Trobada Intercomarcal d'Associacions de Lleida

La divuitena Trobada d'Associacions de Dones de la demarcació de Lleida va reunir més de 300 persones en un acte que es va celebrar davant de la seu de l'Albada a l'avinguda de la Generalitat de Mollerussa.

Celebració de l'aniversari de l'Associació de Dones Albada de Mollerussa
photo_camera Celebració de l'aniversari de l'Associació de Dones Albada de Mollerussa

Exposició de treballs en la seu de l'Albada en l'edifici Germans Freixes.L'Associació de Dones Albada de Mollerussa va commemorar aquest dissabte el vint-i-cinquè aniversari, una data que va aprofitar per convidar a la resta d'entitats femenines, en el marc de la divuitena Trobada Intercomarcal d'Associacions de Dones de la demarcació de Lleida, un acte que va comptar amb la participació del president de la Diputació Joan Reñé, del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Josep Maria Huguet i l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, al que va acompanyar la presidenta de l'entitat amfitriona Carme Tantull i la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Carme Castelló.

L'acte que va comptar amb la participació de més de 300 persones, va arrancar amb un acte litúrgic, en el que hi va intervenir el Grup Ressó de l'Albada, i després de fer una fotografia de família, l'activitat es va traslladar a l'avinguda de la Generalitat, davant de la seu de l'Albada, a Mollerussa. En aquest lloc va tenir lloc el vermut popular, que va estar acompanyat d'una ballada de sardanes i l'exhibició de balls de bastons del Casal l'Arreu, i la música del grup Tabalats.

La Trobada va finalitzar amb un dinar de germanor al restaurant Requitx de GolmésEl públic també va poder visitar l'exposició de treballs de les afiliades a l'entitat mollerussenca, en la seu, que es troba en l'edifici Germans Freixes, cedit a l'Ajuntament.

En la seva intervenció, Reñé ha felicitat les associacions de dones per la tasca que desenvolupen i, especialment aquest any, a l’Associació Albada pel seu 25 aniversari. A la demarcació de Lleida hi ha comptabilitzades 200 associacions de dones i, tenint en compte que hi ha 231 municipis, aquesta quantitat demostra la gran capacitat de trobar-se i compartir que teniu, ha indicat.

L’Associació Albada es va crear l’any 1990 per un grup de dones amb l‘objectiu de tenir un lloc on trobar-se, compartir les seves inquietuds. Al llarg d’aquests 25 anys l’entitat també ha organitzat diferents activitats, com viatges, tallers de cuina, ceràmica i pintura, conferències o cant coral.

comentaris