Assumpció Mateu estrena l'obra 'Emmarcant el somni: diàleg' a la Vinya dels Artistes

Més de 500 persones gaudeixen de l'entorn natural del celler i les finques de Mas Blanch i Jové a la Pobla de Cérvoles, en la nit que marida els vins i la cultura emergent.

Obra de l'artista Assumpció Mateu, Emmarcant el somni: diàleg.
photo_camera Obra de l'artista Assumpció Mateu, Emmarcant el somni: diàleg.

La convocatòria anual del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles s'ha convertit en una cita obligada, per un selecte col·lectiu, amant dels vins del territori, i de l'art emergent en la Vinya dels Artistes. Una proposta eno-artística i cultural que va arrancar amb la creativitat de Josep Guinovart, i a la que s'hi van afegir edició rere edició, Carles Santos, Gregorio Iglesias, Esteve Casanoves, Joan Brossa i Susana Solano.

Espectacle de lu Arroyo i Sandra Carré.El celler va proposar per aquesta edició, un projecte a Assumpta Mateu que el va traduir en l'obra Emmarcant el somni: diàleg, una composició que es va instal·lar entre les oliveres de les quals en sorgirà el nou oli de la marca de les garrigues. El ruixat que va protagonitzar la vesprada artística, no va impedir que el mig miler de persones que hi van participar abandonessin l'entorn de les finques. Un cop superat el xàfec esporàdic, es va donar pas a un creatiu espectacle de dansa que sota el títol Emmarcant el somni va crear Lu Arroyo i Sandra Carré & co. Un espectacle que va obligar al públic a interactuar amb l'entorn i amb l'obra inaugurada.

La vetllada va finalitzar amb un sopar maridat amb els vins del celler Mas Blanch i Jové, Petit Saó, Abrivat, i Expressiu, acompanyats dels blancs del celler.

Vinya dels artistes (12)La Vinya dels Artistes va ser un projecte ideat per Josep Guinovart l'any 2010, quan es va col·locar l'escultura plantejada pel mateix artista de l'orgue de camp. En el 2011 el projecte va començar a agafar més força quan Carles Santos, va donar a Mas Blanch i Jové la Sargantaneta, la barca amb la qual sortia a pescar.

Amb els temps es van incorporar al paisatge de la vinya dels artistes: el Cap de bou de Joan Brossa o la Llum planant damunt la terra d'Esteve Casanoves. L'art no tan sols està a la vinya, també és a la bodega on ens trobem interessants obres de diferents artistes. Per damunt de totes, en destaca el mural de més de 60 metres de llargada fet per l'artista Gregorio Iglesias, Entre el cel i la terra. La tela va ser pintada per l'artista a la mateixa vinya, mentre aquesta mateixa s'impregnava del territori, els efectes meteorològics, el pas de l'home i dels animals.

Comentaris