28.10.2021 |
Territoris.cat

LA 33A EDICIÓ HA ESTAT L'ACTE MÉS POPULAR DE LA FESTA MAJOR

Les Borges celebra la Trobada de Gegants més multitudinària

La 33a Trobada de Gegants de les Borges s'ha convertit en la més multitudinària de la seva història, gràcies a la participació d’una setantena de colles, amb 166 gegants, una cinquantena de grups de grallers i 4 grups de correfocs. 

La 33a Trobada de Gegants de les Borges a la Plaça porxada
La 33a Trobada de Gegants de les Borges a la Plaça porxada
Les Borges celebra la Trobada de Gegants més multitudinària

La 33a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges Blanques ha omplert d’ambient festiu els carrers de la capital de les Garrigues, convertint-la amb la més multitudinària de la seva història, gràcies a la participació d’una setantena de colles, amb 166 gegants, una cinquantena de grups de grallers i 4 grups de correfocs

L’acte més participatiu de la Festa Major, que ha tingut lloc els dies 5, 6, 7 i 8 de setembre, va reunir més de 6.000 persones i després de la plantada de gegants a les 17 hores al Passeig del Terrall, va iniciar el seu recorregut a les 19 hores, des de la Plaça porxada de les Borges. 

Prèviament, a les 18 hores es va celebrar al Centre Cívic el lliurament dels premis Olivera d’Or a la borgenca i al garriguenc de l’any, Anna Rufié i Josep Rosinach, respectivament. Tot seguit, la coneguda periodista lleidatana Mari Pau Huguet va ser l’encarregada de fer el pregó de la Festa Major de les Borges Blanques, després dels parlaments del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas i de l’alcalde de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Enric Mir.

L’organització ha informat que unes 1.800 persones van participar directament en la trobada gegantera, de les que 1.500 també van assistir també al sopar popular per als participants en la Trobada, al patí de l’Escola Joan XXIII. Posteriorment, la festa va continuar amb el ball de nit al pavelló-envelat, amb l’orquestra Nova Blanes, i un gran concert a la plaça Europa amb els grups Oques Grasses, La Fuga i Tapeo Sound System.

Les Borges celebra la Trobada de Gegants més multitudinària
comentaris