05.12.2021 |
Territoris.cat

El cant coral conquista Aitona

Cantaires de Soses, Torrefarrera i Rosselló van omplir l’església en commemoració del naixement d’un dels grans compositors de la història de la música catalana, Enric Morera

Cant Coral a Aitona INTERIOR
Les actuacions van alternar els temes clàssics amb versions d’artistes actuals
El cant coral conquista Aitona

Aitona va estar l'escenari d’un nou concert multitudinari de corals de diversos municipis del Baix Segrià. Més de 300 persones van omplir diumenge a la tarda l’església parroquial de Sant Antolí per tal d’escoltar l’eclèctic repertori que sengles corals vingudes de Torrefarrera, Soses i Rosselló van desgranar durant més d’una hora.

Com és habitual i característic d’aquest popular cicle musical, el programa va alternar els temes clàssics, amb presència de Bizet i Verdi, i les versions d’artistes actuals com Elton John, Joan Manuel Serrat i Leonard Cohen. Tampoc no van faltar a la cita algunes peces de músics catalans de renom, com ara Lluís Millet, Ramon Carreras i Antònia Vilàs.Cant Coral a Aitona TEXTE

El concert s’emmarca en l’edició 2015 del Segrià Corals, iniciativa sorgida l’any 2005 de la mà del Consell Comarcal del Segrià i la Diputació de Lleida amb la voluntat de proporcionar suport a les entitats corals de la comarca. Any a any, fins a 20 cors de tota la comarca s’alternen per oferir concerts conjunts arreu del Segrià. Enguany el programa vol commemorar el 150è aniversari del naixement d’Enric Morera, músic i compositor català que impulsà el cant coral a Catalunya i deixà peces tan emblemàtiques com la Santa Espina.

Va obrir l’acte el parlament de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol. Tot seguit es van succeir els concerts de les tres corals convidades: Coral Clamor de Soses, Coral Clavellina de Torrefarrera i Coral Flor d’Espígol de Rosselló. Per acabar, i com ve sent habitual en el Segrià Corals d’enguany, es va fer una ballada de la Santa Espina a càrrec de la Colla Ferma de Ponent. Va tancar l’acte l’entrega d’obsequis i una cantada conjunta final.

L'alcaldessa d’Aitona va mostrar la seva satisfacció per l’elevada afluència de públic i la qualitat musical dels tres concerts, tot afirmant que “esdeveniments com aquest no només contribueixen a donar a conèixer les magnífiques corals que tenim a la comarca, sinó que també posen de manifest la bona salut de què gaudeixen l’art i la cultura als municipis del Segrià”.

El cant coral conquista Aitona
comentaris