Mollerussa clausura el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya que han visitat més de 12.000 persones.

El Certamen Nacional Juvenil i Infantil de lectura en veu alta, és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, en el que hi han participat enguany al voltant de 2000 alumnes de diferents 650 centres de tot Catalunya.

El regidor Jordi Pérez, amb Diana Solé i Josep Miquel Varea.
photo_camera El regidor Jordi Pérez, amb Diana Solé i Josep Miquel Varea, fan balanç del Saló del LLibre.

Mollerussa ha clausurat aquest dijous la trenta-unena edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, després de rebre la visita de més de 12.000 persones, una xifra similar a la de l’edició anterior, però que ha registrat un increment del públic familiar sobretot en cap de setmana, que han acudit de diferents punts de Catalunya. En aquest sentit, al voltant de 5.300 persones han visitat el saló fora de les visites escolars organitzades i 3.600 han participat en les diferents activitats.

lectura en veu alta 1Així ho han explicat aquest dijous el regidor de Cultura, Jordi Pérez, i els coordinadors del saló, Diana Solé i Josep Miquel Varea, els quals han fet balanç d’aquests 12 dies de certamen, en el decurs dels quals també hi han participat 3.000 escolars, d’arreu de la geografia lleidatana que han participat del prop d’un centenar de visites organitzades

Els organitzadors també han valorat molt positivament el canvi d’ubicació en el Complex L'Amistat, el mateix que ha fet el públic, en considerar que la ubicació era més acollidora que l’anterior emplaçament i també han valorat el fet que estigués ubicat en un lloc més cèntric que li ha donat també més visibilitat i ha fet que s’hi acostés més gent fora de l’horari escolar i també en cap de setmana.

saló balanç- 1El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa ha acollit aquest dijous una de les sis semifinals del Certamen Nacional Juvenil i Infantil de lectura en veu alta, una convocatòria que ha reunit una representació d'alumnes de 17 centres educatius de la demarcació de Lleida. De la prova mollerussenca en sortiran els participants en la final, que se celebrarà el dia 3 de juny, al Teatre Nacional de Catalunya. Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació Enciclopèdia Catalana conjuntament amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat en el marc del Pla Nacional de Lectura

Els organitzadors de la lectura han volgut que fos el Saló del Llibre, el marc per la semifinal de Ponent, pel fet de tractar-se d'un símbol de la promoció de la lectura entre infants i joves. A l'acte hi han assistit el director territorial d'Ensenyament Miquel Àngel Cullerés, i la regidora d’Ensenyament, Rosalia Carnicé.

comentaris