EL CICLE TAMBé PROGRAMA ACTIVITATS PER AL PúBLIC INFANTIL ELS DIES 9, 11 I 13 DE FEBRER

El cicle Biblioteques amb DO maridarà vins amb mig segle dels vestits de paper

El celler Castell del Remei ha proposat el repte de maridar sis dels seus vins amb sis dels vestits de paper de les categories que participen en el Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa.

Acte de presentació del cicle Biblioteques amb DO a Mollerussa.
photo_camera Acte de presentació del cicle Biblioteques amb DO a Mollerussa.

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha organitzat per tercer any consecutiu el cicle Biblioteques amb DO, una iniciativa que comparteix amb sis biblioteques de la demarcació, amb l'objectiu de divulgar la literatura i els vins del territori amb propostes que mariden ambdós elements.

En aquesta edició la Biblioteca ha volgut compartir la commemoració del mig segle del Concurs Nacional de Vestits de Paper, i per aquest motiu, el divendres 20 de febrer es proposa una visita guiada al Celler del Castell del Remei i un maridatge amb sis vins dels cellers Cusiné i sis vestits de les tres categories que competeixen en el concurs mollerussenc.

El cicle Biblioteques amb DO, el van presentar aquest dimarts, l'alcalde Marc Solsona, la directora de comunicació del grup Vins Tomàs Cusiné Mireia González i la directora de la Biblioteca, Diana Solé. La programació la inaugurarà, el dia 5 de febrer, la degustació de música popular que interpretarà Carles Belda amb l'acordió diatònica, i un tast del vi Gotin Bru del celler Castell del Remei.

El dijous 12 de febrer, l’escriptor i comunicador Màrius Serra proposarà un seguit d’enigmàrius, que sota el títol La nota musical dels Costers del Segre, de 2 lletres, descobrirà als assistents, interioritats de la DO Costers del Segre, tot combinant amb un tast del vi Vilosell del celler Tomàs Cusiné.

Gerard Espada i Pedro Collado clouran el cicle, el dijous 26 de febrer, amb una xerrada que traslladarà als assistents a la ciutat de Bordeus per descobrir ostres i vins, un col·loqui que es maridarà amb el vi Colors Negre, del celler Castell del Remei.

El públic infantil disposarà de la seva parcel·la en el cicle, amb el Taller d’andròmines i altres coses fetes amb taps de suro, que està programat pels dies 9, 11, i 13 de febrer a les 6 de la tarda.

Paral·lelament, com a novetat s'ha organitzat un concurs d'odes amb l'objectiu de trobar una composició poètica que il·lustri l'etiqueta de les ampolles de vi Oda que s'etiquetaran especialment amb el nom de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila per posar a la venda el 2016. Convocatòria a la qual l'organització ha afegit un concurs d'Instagram per compartir fotos a través de les xarxes socials en relació al programa d'activitats de Biblioteques amb DO, sota les etiquetes #mollerussaambDO #castelldelremei i #igerslleida.

El guanyador s’endurà un lot de vins del Castell del Remei i del celler Tomàs Cusiné acompanyat d’una selecció de llibres. A més, s’escolliran 12 fotografies per compondre una exposició temporal que es podrà veure tant a la biblioteca com al celler.

Comentaris